Φ.Σαχινίδης: Η τρόικα καθορίζει τα όρια της επαναδιαπραγμάτευσης

Τα περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου δεν είναι άλλα απ’ αυτά που δίνονται κάθε φορά που έρχεται προς αξιολόγηση το κλιμάκιο της τρόικας στην Ελλάδα, είπε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Σκάι. Η σχέση αυτή είναι «δυναμική» και όχι «στατική, σημείωσε.

Τα περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου δεν είναι άλλα απ’ αυτά που δίνονται κάθε φορά που έρχεται προς αξιολόγηση το κλιμάκιο της τρόικας στην Ελλάδα, είπε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Σκάι.

Η σχέση αυτή είναι «δυναμική» και όχι «στατική», σημείωσε.

Ο κ. Σαχινίδης επισήμανε ότι, ακόμη κι αν αλλάξει καθοριστικά το κλίμα μετά τις εκλογές, θα πρέπει η νέα κυβέρνηση να εξασφαλίσει από τις χώρες που δανείζουν την Ελλάδα ότι είναι διατεθειμένες να βάλουν περισσότερα χρήματα.

Στο μεταξύ, πρόσθεσε, ήδη μας δανείζουν με χαμηλότερα επιτόκια απ’ ότι δανείζονται οι ίδιες.

Ο κ. Σαχινίδης επισήμανε επίσης ότι το πρόβλημα για την ελληνική οικονομία είναι πως δεν είναι παραγωγική και αυτό όχι επειδή τα μέσα παραγωγής ελέγχονται από ιδιώτες και συμπλήρωσε ότι, αυτή τη στιγμή, υπάρχει ανάγκη να πεισθεί ο κόσμος να ξαναγυρίσει στην παραγωγική διαδικασία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk