Ζεστή πατατοσαλάτα με αρωματικά

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό πατάτες, καλά πλυμένες, με τη φλούδα τους
4 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες
4 κ.σ. μυρωδικά (βασιλικό, θυμάρι, δενδρολίβανο, δυόσμο, ρίγανη), φρέσκα ή αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
10 καππαρόφυλλα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες για 15 λεπτά. Κατόπιν τις σουρώνουμε και μόλις κρυώσουν ελαφρώς τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε κυδωνάτες.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να κάψει, αλλά όχι να μαυρίσει, ρίχνουμε τις σκελίδες σκόρδου και τις πατάτες και τις γυρίζουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές χωρίς να διαλυθούν.

Προσθέτουμε τα αρωματικά, τη μουστάρδα, τα καππαρόφυλλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.
Tip
Το ίδιο νόστιμη γίνεται η σαλάτα και με μικρές στρογγυλές πατάτες τις οποίες βράζουμε για 10 λεπτά και τις ρίχνουμε στο τηγάνι χωρίς να τις καθαρίσουμε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk