Ρολό με μυρωδικά και τζατζίκι ραπανιού

Υλικά για 4 άτομα

2 φύλλα κρούστας
1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένα
έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνι

Για τη γέμιση
80 γρ. κιμάς, αρνίσιος
80 γρ. κιμάς, χοιρινός
150 γρ. κιμάς κοτόπουλου
3 κ.σ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, τριμμένη
½ φλ. δυόσμο, βασιλικό, θυμάρι και ρίγανη, φρέσκα, ψιλοκομμένα
½ φλ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης, ψημένα
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το τζατζίκι
150 γρ. ραπανάκια, περασμένα στον τρίφτη
175 γρ. γιαούρτι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
½ κρεμμύδι ξερό, μικρό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Τζατζίκι: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ καλά με ένα κουτάλι όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

Ρολό:
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τους κιμάδες με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Σκεπάζουμε το μείγμα κιμά με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε για 20-30 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει. Απλώνουμε ξεχωριστά τα φύλλα στον πάγκο εργασίας, τα βουτυρώνουμε με ένα πινέλο και τα διπλώνουμε στη μέση.

Μοιράζουμε το μείγμα στα δύο, απλώνοντάς το στη στενή πλευρά των φύλλων, και διπλώνουμε σε ρολό. Τυλίγουμε τα ρολά με διάφανη μεμβράνη και τα αφήνουμε για περίπου 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξουν. Τα κόβουμε σε ροδέλες πάχους 2 εκ. και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, για 3 λεπτά την κάθε πλευρά.

Τα μεταφέρουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το περιττό λάδι και έπειτα σερβίρουμε με το τζατζίκι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk