Ψάρι με βρούβες σελινάτο

Υλικά για 4 άτομα

1 πατάτα, μεγάλη, μακρουλή
1 κολοκυθάκι, μέτριο
1 καρότο, μέτριο
1 ματσάκι βρούβες κορφάδες
1 ματσάκι σέλινο
800 γρ. φιλέτο ψαριού κομμένο σε 4 μερίδες
2-3 κύβοι από πουρέ καρότο*
1 φλ. ζωμός λαχανικών για τη σάλτσα

Κόβω την πατάτα σε πολύ λεπτές κάθετες φέτες και όσο το δυνατόν πιο μακριές. Με πολλή προσοχή τις ξανακόβω σε πολύ-πολύ λεπτές λωρίδες σαν λιγκουίνι. Το ίδιο κάνω με το καρότο και το κολοκυθάκι.

Σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει ζεματίζω τις βρούβες για 3-4 λεπτά, τις βγάζω με μία τρυπητή κουτάλα και τις μεταφέρω σε μπολ με νερό και παγάκια. Στην ίδια κατσαρόλα ζεματίζω τις πατάτες για 10 δευτερόλεπτα και αμέσως τις βάζω στο μπολ με τα παγάκια.

Συνεχίζω ζεματίζοντας το καρότο για 30 δευτερόλεπτα και τέλος το κολοκυθάκι για 20 δευτερόλεπτα βάζοντάς τα όλα στο ίδιο μπολ. Σουρώνω τα λαχανικά και τα ανακατεύω προσεκτικά φτιάχνοντας μια «πολύχρωμη μακαρονάδα».

Μέσα στο νερό που ζεμάτισα τα λαχανικά ρίχνω μπόλικο ελληνικό σέλινο. Τοποθετώ ένα μεταλλικό τρυπητό πάνω από την κατσαρόλα και εκεί βάζω το φιλέτο ψαριού ώστε να ψηθεί στον «σελινάτο» ατμό για 15-20 λεπτά ανάλογα με το πάχος του ψαριού. Αν θέλετε μπορείτε να το βράσετε απλώς μέσα στο «σελινάτο» νερό για 3-4 λεπτά.

Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνω 1 φλ. ζωμό από τα βρασμένα λαχανικά με 2-3 κύβους πουρέ καρότου για να δέσω τη σάλτσα και αλατοπιπερώνω. Ζεσταίνω τα λαχανικά και τα σερβίρω με το ψάρι και τη σάλτσα.

*Κύβοι από πουρέ καρότου: Βράζω καρότα σε κατσαρολάκι με νερό. Κατόπιν τα περνάω από το multi και τα φυλάω στην κατάψυξη σε παγοκύστες. Με αυτούς τους κύβους δένω τις σάλτσες μου χωρίς να χρησιμοποιώ αλεύρι ή άλλο αμυλώδες υλικό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk