Τον ιταλικό οίκο μόδας Schiaparelliαναμένεται να αναβιώσει ο ιδιοκτήτης του, Ντιέγκο Ντέλλα Βάλλε. Τα πρώτα κομμάτια θα παρουσιαστούν τον Φεβρουάριο και θα περιλαμβάνουν κυρίως αξεσουάρ, αρώματα, καλλυντικά και ρούχα. Ο δημιουργικός διευθυντής δεν έχει προς το παρόν ανακοινωθεί, αλλά ο Βάλλε ελπίζει πως θα έχει βρει το κατάλληλο άτομο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

«Η ιδέα για τον οίκο Schiaparelliείναι να προτείνουμε ένα προϊόν μοντέρνο, το οποίο θα αντιπροσωπεύει τα όνειρα, την τέχνη και όλα τα εκλεπτυσμένα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε» ανακοίνωσε ο Βάλλε, ο οποίος είναι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δερμάτινων ειδών Tod’s. «Αυτό το όνομα δεν χρειάζεται να ασχοληθεί με τον τρελό κόσμο των αριθμών, των λογαριασμών και των διαστάσεων, αλλά χρειάζεται απλώς να εκφράσει τον εαυτό του στα καλύτερα του. Η καρδιά αυτού του project θα είναι το παριζιάνικο σπίτι στην Place Vendôme, εκεί όπου ήταν και το αρχικό ατελιέ του οίκου».

Η γαλλίδα ηθοποιός Φαρίντα Κέλφα, μούσα των Azzedine Alaia και Jean Paul Gaultier κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 να είναι η εκπρόσωπος τύπου του αναζωογονημένου οίκου μόδας.

Η χρονική περίοδος για μία τέτοια ανακοίνωση δεν θα μπορούσε να ήταν περισσότερο κατάλληλη, καθώς χθες έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης «Schiaparelli and Prada: Impossible Conversations» στο Met Gala της Νέας Υόρκης.

Η Ελσα Σκιαπαρέλι γεννήθηκε στη Ρώμη το 1890 και αποτέλεσε μία άξια ανταγωνίστρια της Κοκό Σανέλ. Εγινε διάσημη για τα πρωτοποριακά της σχέδια, καθώς ήταν εκείνη που παρουσίασε τα πρώτα γυναικεία σορτς, τα κλεισίματα με χρωματιστά φερμουάρ και τις πασαρέλες. Αποφάσισε να κλείσει τον οίκο το 1954, ως ένα επακόλουθο του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου.