Γ. Παπαθανασίου: «Ο κ. Τσίπρας να κόψει τις τσάμπα μαγκιές του 5%»

Την Τετάρτη 9/5/2012 ο Γιάννης Παπαθανασίου, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στην εκπομπή των Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλου «Το πολιτικό στίγμα της ημέρας» (καθημερινά 10.00-11.00) για τις πολιτικές εξελίξεις

O Γιάννης Παπαθανασίου, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στην εκπομπή των Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλου για τις πολιτικές εξελίξεις και σχολιάζει: «Ο κ Τσίπρας να κόψει τις τσάμπα μαγκιές του 5%, γιατί είναι δεύτερο κόμμα. Είμαι υπέρ μιας ενιαίας Κεντροδεξιάς».

Για τις θέσεις του κ. Τσίπρα

«Προφανώς δεν είναι έτσι κι εγώ, όποτε μιλάω με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, λέω το εξής. Τώρα πια τέρμα οι τσάμπα μαγκιές όταν είσαι το κόμμα του 5%. Ο κόσμος σε έβγαλε δεύτερο κόμμα. Προφανώς, στις επόμενες εκλογές φιλοδοξείς να είσαι πρώτο κόμμα και λες θα κάνω κυβέρνηση της Αριστεράς, αλλά πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί. Ο κ. Στρατούλης είπε χθες ότι θα επιστρέψει τα χρήματα από το χαράτσι, ότι θα κουρέψει τα δάνεια, ότι θα επιστρέψει τους μισθούς και τις συντάξεις στα επίπεδα του 2009, αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα και αποδεικνύουν πόσο ανέτοιμο είναι αυτό το κόμμα να αναλάβει μια τέτοια ευθύνη.

{{{ moto }}}

Ακούστε το ηχητικό

Ακούω τον κ. Τσίπρα, ο οποίος είπε, χθες, ότι θα στείλει επιστολή σε όλους τους ευρωπαίους αρμόδιους, ανακοινώνοντάς τους ότι θα καταγγείλει το μνημόνιο, και θα ήθελα να ρωτήσω τι θα του απαντήσουν. Δεν πρέπει να περιμένει απάντηση για να κανονίσει την πολιτική του αντίστοιχα; Δεν θα έπρεπε να πάρει το αεροπλάνο να πάει να συζητήσει με τους Ευρωπαίους και να πει τι έχει σκοπό να κάνει; Και αφού δει την αντίδρασή τους να μας πει και εμάς ότι θα καταγγείλει το μνημόνιο κι αν του είπαν «μπράβο, κανένα πρόβλημα». Να ξέρω κι εγώ να ψηφίσω Τσίπρα την επόμενη φορά, αν είναι να είμαστε στο ευρώ, χωρίς καμία υποχρέωση. Καλύτερα υγιής και πλούσιος, παρά φτωχός και άρρωστος».

Για την επανένωση της Κεντροδεξιάς

«Εγώ πιστεύω στην ενωμένη ευρύτερη κεντροδεξιά και όποτε ήταν ενωμένη, τότε μπόρεσε να κυβερνήσει και να είναι ισχυρή. Εγώ το βράδυ των εκλογών είπα ότι είναι η πρώτη φορά που η κεντροδεξιά κατεβαίνει με 4-5 κόμματα. Σε αυτά δε βάζω σίγουρα τη Χρυσή Αυγή, αλλά προφανώς πιστεύω ότι και η κΥΡΊΑ Μπακογιάννη και ο κ. Μάνος και ο κ. Τζήμερος και όλοι να ενωθούν».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk