Ευάγγελος Βενιζέλος: Δεν καταλήγουμε σε λύση στην παρούσα φάση

«Η διευρευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που θα λάβω αύριο, αποκτά νόημα» είπε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευ. Βενιζέλος, ξεκαθαρίζοντας ότι στην «παρούσα φάση» δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε λύση. Μετά τη συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε την ανάγκη να υπάρξει κυβέρνηση γιατί η παράταση αβεβαιότητα πλήττει του πιο αδύναμους

«Η διευρευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που θα λάβω αύριο, αποκτά νόημα» είπε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευ. Βενιζέλος, ξεκαθαρίζοντας ότι στην «παρούσα φάση» δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε λύση.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι εντολή του λαού αποτελεί η συγκρότηση κυβέρνησης και η ύπαρξη κυβερνητικής σταθερότητας, γιατί η παράταση της αβεβαιότητας πλήττει την οικονομία και τους πλέον αδύναμους.

Εντολή της συντριπτικής πλειοψηφίας αποτελεί ακόμη η παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και στο ευρώ, γιατί έξοδος από το ευρώ σημαίνει μαζική φτώχεια, πρόσθεσε.

Κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρα, που διεξήχθη, όπως είπε, «σε φιλικό κλίμα» συζητήθηκαν διεξοδικά οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ευ.Βενιζέλος επανέφερε την πρόταση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ως τη μόνη κατά την άποψή του «εφικτή λύση».

Ως δεύτερη εναλλακτική επιλογή, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να προσφέρει στήριξη σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και άλλων δυνάμεων, μόνο, όμως, με την παροχή εγγυήσεων για παραμονή στο ευρώ.

«Εναλλακτικά πρότεινα στον κ. Τσίπρα εάν ο ίδιος πιστεύει ότι με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να οδηγηθεί η χώρα σε καλύτερη θέση, εμείς ως ΠΑΣΟΚ μπορούμε να παρέχουμε στήριξη σε μια κυβέρνησή του. Αλλά πρέπει να μου εγγυηθεί ότι η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ και στην Ευρώπη» είπε ο κ. Βενιζέλος.

«Δεν έχει η χώρα χρόνο για χάσιμο» ήταν η απάντηση στην πρόταση Τσίπρα για οικουμενική κυβέρνηση ειδικού σκοπού, η οποία θα παγώσει τις διαδικασίες για να αποφασίσει ριζικές αλλαγές (πχ εκλογικός νόμος).

Δεν είναι ώρα για νέους εθνικούς διχασμούς, επανέλαβε ο Ευ.Βενιζέλος, που αύριο (Πέμπτη) παραλαμβάνοντας την διερευνητική εντολή θα καταβάλλει τη δική του προσπάθεια για σχηματισμό κυβέρνησης, χωρίς -από ό,τι φάνηκε από το ύφος και το περιεχόμενο των δηλώσεων- να αποκλείει επιτυχή έκβαση για την προσπάθειά του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk