Από τα στάδια στη Βουλή

Νέα πρόσωπα από τον αθλητισμό προστέθηκαν στους ήδη υπάρχοντες βουλευτές που έχουν θητεύσει στον κόσμο των σπορ. Για πρώτη φορά εκλέχτηκε βουλευτής ο τρις χρυσός ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Πύρρος Δήμας ο οποίος ενέδωσε στην… επίθεση γοητείας του ΠαΣοΚ και ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος. Στους νιόφερτους της νέας Βουλής είναι και ο πρώην μπασκετμπολίστας της ΑΕΚ και του Πανιωνίου Βασίλης Κικίλιας ο οποίος εκλέχθηκε με τη Νέα Δημοκρατία όντας υποψήφιος στην Α’ Αθηνών. Στη Β’ Αθηνών ήταν υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία η πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας στο μήκος Αννα Καραμανλή η οποία κατάφερε να εξασφαλίσει την εκλογή της για πρώτη φορά. «Εκπρόσωπο» στη Βουλή θα έχει και το χαντμπολ καθώς την εκλογή του εξασφάλισε ο πρώην διεθνής παίκτης Κώστας Γιοβανόπουλος ο οποίος ήταν υποψήφιος με τους Ανεξάρτητους Ελληνες στον νομό Ημαθίας.

Νέα πρόσωπα από τον αθλητισμό προστέθηκαν στους ήδη υπάρχοντες βουλευτές που έχουν θητεύσει στον κόσμο των σπορ. Για πρώτη φορά εκλέχτηκε βουλευτής ο τρις χρυσός ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Πύρρος Δήμας ο οποίος ενέδωσε στην… επίθεση γοητείας του ΠαΣοΚ και ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος. Στους νιόφερτους της νέας Βουλής είναι και ο πρώην μπασκετμπολίστας της ΑΕΚ και του Πανιωνίου Βασίλης Κικίλιας ο οποίος εκλέχθηκε με τη Νέα Δημοκρατία όντας υποψήφιος στην Α’ Αθηνών.

Στη Β’ Αθηνών ήταν υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία η πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας στο μήκος Αννα Καραμανλή η οποία κατάφερε να εξασφαλίσει την εκλογή της για πρώτη φορά. «Εκπρόσωπο» στη Βουλή θα έχει και το χαντμπολ καθώς την εκλογή του εξασφάλισε ο πρώην διεθνής παίκτης Κώστας Γιοβανόπουλος ο οποίος ήταν υποψήφιος με τους Ανεξάρτητους Ελληνες στον νομό Ημαθίας.

Μέλη της προηγούμενης Βουλής που επανεκλέχτηκαν ήταν η πρώην παγκόσμια ρεκορντγούμαν του ακοντισμού Σοφία Σακοράφα, ο πρώην πρωταθλητής του μήκους Κώστας Κουκοδήμος, ο πρώην προπονητής του μπάσκετ Γιάννης Ιωαννίδης και ο πρώην αθλητής του χάντμπολ Σταύρος Καλαφάτης.
Η Σοφία Σακοράφα που εκλέχθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ – Ενιαίο Κοινωνικό Μέτωπο ήταν υποψήφια στη Β’ Αθηνών όπου κατέγραψε ρεκόρ ψήφων. Η πρώην πρωταθλήτρια του ακοντισμού έχει λάβει μέχρις στιγμής 68.197 ψήφους με καταμετρημένο το 93% των ψηφοδελτίων. Ο Γιάννης Ιωαννίδης και ο Σταύρος Καλαφάτης εκλέγονται για τέταρτη φορά βουλευτές με τη Νέα Δημοκρατία στην Α’ Θεσσαλονίκης. Ο Κώστας Κουκοδήμος εξασφάλισε για τη τρίτη φορά την εκλογή του με τη Νέα Δημοκρατία, όντας υποψήφιος βουλευτής στον νομό Πιερίας.

Περισσότεροι όμως εκ των ανθρώπων του αθλητισμού που εκτέθηκαν στην εκλογική δοκιμασία, γεύτηκαν την ήττα. Ετσι δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την εκλογή τους ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Γιώργος Ανατολάκης (Β’ Πειραιώς) ο οποίος ήταν βουλευτής του ΛΑΟΣ στην προηγούμενη Βουλή, ο συνυποψήφιός του παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ Πέτρος Καραβίτης (ΛΑΟΣ, Β’ Αθήνας), η πρώην πρωταθλήτρια του ακοντισμού Αννα Βερούλη (ΠαΣοΚ, Β’ Αθήνας), ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Γιώτης Τσαλουχίδης (ΔΗΣΥ, Α’ Πειραιά), ο παλαίμαχος διεθνής παίκτης της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού και του Εθνικού Ντανιέλ Μπατίστα (ΔΗΣΥ – Β’ Αθήνας), η μεγάλη δόξα του Παναθηναϊκού Αντώνης Αντωνιάδης (Νέα Δημοκρατία, Β’ Αθήνας), ο «Ράμπο» του Ολυμπιακού Τάσος Μητρόπουλος (Νέα Δημοκρατία, Β’ Πειραιά).
Αρκετοί άνθρωποι του αθλητισμού εκτέθηκαν στην επαρχία χωρίς όμως επιτυχία. Με τη Νέα Δημοκρατία (Α’ Θεσσαλονίκης) ήταν υποψήφιος ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ (μπάσκετ) Νίκος Βεζυρτζής. Στην ίδια περιφέρεια με το ΠαΣοΚ εκτέθηκε χωρίς επιτυχία ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού Γιάννης Γούναρης.

Εκτός Βουλής έμεινε και η μεγάλη δόξα της Δόξας Δράμας και του Παναθηναϊκού Τάκης Λουκανίδης που ήταν υποψήφιος με τους Ανεξάρτητους Ελληνες στον νομό Δράμας. Στον Νομό Τρικάλων με το ΠαΣοΚ δοκίμασε την τύχη του ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας Κώστας Παταβούκας αλλά ήταν… άστοχος. Για δεύτερη φορά έθεσε υποψηφιότητα με το ΠαΣοΚ στην Πρέβεζα ο πρώην διεθνής διαιτητής Περικλής Βασιλάκης αλλά και πάλι βγήκε… οφσάιντ. Στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ βρέθηκε για άλλη μια φορά ο πρώην διεθνής διαιτητής Βασίλης Νικάκης (Αιτωλοακαρνανία) αλλά δεν εκλέχθηκε ενώ για πρώτη φορά ήταν υποψήφιος ο πρώην διεθνής βολεϊμπολίστας Χρύσανθος Κυριαζής (Πρέβεζα).

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Κοινωνικής Συμφωνίας ήταν η παγκόσμια πρωταθλήτρια του πόλο Σταυρούλα Αντωνάκου, αλλά το κόμμα της δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός