Γιάννος Γραμματίδης: Mόνη διέξοδος η νέα άμεση προσφυγή στις κάλπες

Την πεποίθησή του ότι το εθνικό συμφέρον επιτάσσει νέα προσυφγή στις κάλπες, κατά την οποία ο κόσμος πρέπει πλέον όχι να τιμωρησει αλλά να δώσει εντολή στα ευρωπαϊκά κόμματα να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τς χώρας εξέφρασε με γραπτή του δήλωση που διανεμήθηκε στον Τύπο ο πρόεδρος του Ελληνο-αμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Ι. Γραμματίδης

«Άμεση Προσφυγή Στην Λαϊκή Ετυμηγορία». Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννος Γραμματίδης, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Παρακολουθούμε με έντονο ενδιαφέρον αλλά και δικαιολογημένη ανησυχία τις πολιτικές εξελίξεις που ακολουθούν τις πρόσφατες γενικές βουλευτικές εκλογές. Είναι προφανές ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας δεν είναι εφικτός, όπως δεν είναι αποδεκτά τα όποια πολιτικά παιγνίδια γύρω από αυτόν που δεν εντάσσονται στην έννοια της δοθείσης λαϊκής νομιμοποίησης. Συνεπώς, ο ελληνικός λαός, μετά την ουσιαστική πολιτική κάθαρση πού ήδη επέβαλλε με το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα, θα πρέπει τώρα να κληθεί με την σοφία του να δώσει τέρμα στην παρατεινόμενη αβεβαιότητα και να διαμορφώσει τέτοιους συσχετισμούς που να μπορούν αξιόπιστα και με ασφάλεια να ξαναφέρουν τη χώρα σε σταθερή τροχιά».

»Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει επίσης το πώς εννοεί τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, αφού είναι σαφές ότι ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός δεν συμβαδίζει με την αθέτηση των υποχρεώσεών μας έναντι των ευρωπαίων εταίρων μας και την συγκρουσιακή αντιπαράθεση μαζί τους. Η πρόσφατη κινητικότητα του Ευρωπαϊκού Νότου, πού δημιουργεί κάποιες συνεργειακές ελπίδες, δεν μας απαλλάσσει από αυτές μας τις υποχρεώσεις που είναι παρούσες και αδήριτες ενώ οι όποιες ευρωπαϊκές εξελίξεις είναι μακρές κι αβέβαιες και δεν εγγυώνται ούτε το πώς θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ούτε το πώς θα ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών πού αποτελεί προϋπόθεση για την επανεκκίνηση της οικονομίας».

»Τα πολιτικά κόμματα ευρωπαϊκού προσανατολισμού, με τη σειρά τους, έχουν την υποχρέωση, μέσω των προτάσεών τους, να εξηγήσουν ξεκάθαρα κι αναλυτικά στον λαό το εάν προτίθενται να τηρήσουν τις συμβατικά ανειλημμένες υποχρεώσεις της χώρας έναντι των πιστωτών τους όπως και την βάση της όποιας πιθανής επαναδιαπραγμάτευσής τους προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις ισοδύναμου οικονομικού αποτελέσματος με εκείνο των όρων του Μνημονίου. Να εξηγήσουν ακόμα το πώς περιμένουν να ξαναθέσουν άμεσα σε λειτουργία την μηχανή της πραγματικής οικονομίας και να ξανακτίσουν την αξιοπιστία της χώρας στην παγκόσμια κοινότητα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk