Λεφτά δεν υπάρχουν! Λύσεις υπάρχουν!

Λεφτά δεν υπάρχουν! Λύσεις υπάρχουν! | tovima.gr

Η λαϊκή εντολή ήταν για πολυκομματική συνεργασία και όχι για ακυβερνησία

Μετά τις εκλογές τα κόμματα οφείλουν να εφαρμόσουν τη λαϊκή εντολή. Από το αποτέλεσμα φαίνεται καθαρά ότι ο λαός δεν εμπιστεύεται κανέναν να κυβερνήσει μόνος του. Ίσως αυτό να αποτελεί ένα είδος τιμωρίας για τους ανίκανους πολιτικούς μας.

Το εκλογικό αποτέλεσμα δίνει όμως σαφή εντολή κυβέρνησης συνεργασίας τουλάχιστον τριών ή τεσσάρων κομμάτων. Δε χρειάζεται ιδεολογική συμφωνία. Ας συμφωνήσουν μόνο στα βασικά: ότι προέχει η σωτηρία της χώρας, η παραμονή στο ισχυρό νόμισμα (ευρώ) και η αποφυγή της άτακτης χρεοκοπίας και της περαιτέρω οικονομικής εξαθλίωσης του λαού. Κάποιες από τις κομματικές ηγεσίες δείχνουν απροθυμία να εφαρμόσουν τη λαϊκή εντολή και αναμασούν συνεχώς (με επιμονή μηρυκαστικών) τα ίδια ανεφάρμοστα επιχειρήματα και διάφορες ανούσιες δημαγωγίες. Αυτό δείχνει ότι είναι πολύ κατώτεροι των περιστάσεων.

Τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) δικαίως τιμωρήθηκαν, επειδή τα τελευταία 30 χρόνια με σπατάλη, κλεψιά, διαφθορά, αλόγιστο υπερδανεισμό και ρουσφετολογικούς διορισμούς, συσσώρευσαν το τεράστιο χρέος. Αυτό το χρέος πληρώνουμε σήμερα και δεν μας φταίνε οι ξένοι! Επίσης τα κόμματα εξουσίας δεν πήραν πρωτοβουλίες για την τόνωση της υγιούς ελεύθερης οικονομίας, της γεωργίας και γενικότερα της παραγωγικότητας.

Όμως παρά τις σημαντικές απώλειες, αυτά τα δύο κόμματα εξακολουθούν να βρίσκονται εντός των τριών πρώτων θέσεων (η ΝΔ στην πρώτη θέση και το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη). Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες δεν έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη ούτε στα υπόλοιπα κόμματα, τα οποία αύξησαν απλώς τη δύναμή τους (ως διέξοδος διαμαρτυρίας) και κατέκτησαν τη δεύτερη θέση, μέσω του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα λεγόμενα μικρά κόμματα δεν προειδοποίησαν εγκαίρως το λαό για το διογκούμενο πρόβλημα της οικονομίας και δεν άσκησαν αποτελεσματικό έλεγχο στην εξουσία. Ζητούσαν όχι τον περιορισμό, αλλά τη διόγκωση του κράτους και την αύξηση της σπατάλης. Προέβαλαν αντίσταση σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης, για τον περιορισμό του σπάταλου δημόσιου τομέα. Υποστηρίζουν την πλήρη απόρριψη του μνημονίου και την άρνηση πληρωμής του χρέους . Τότε η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διακόψει τη χρηματοδότηση.

Η ελληνική οικονομία, που δεν έχει επαρκή και αυτάρκη παραγωγή αγαθών, θα καταρρεύσει. Θα επανέλθει αναγκαστικά η δραχμή, η οποία θα υποτιμηθεί άμεσα και οι τράπεζες θα καταρρεύσουν. Δηλαδή ο εθνικός ψευτοτσαμπουκάς θα οδηγήσει σε χρεοκοπία, πλήρη κατάρρευση της οικονομίας και αδυναμία πληρωμής έστω και αυτών των κουτσουρεμένων μισθών και συντάξεων που υπάρχουν σήμερα! Δυστυχώς, η πλήρης απόρριψη του μνημονίου θα σήμαινε έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, άτακτη χρεοκοπία, οικονομική και διπλωματική απομόνωση της Ελλάδας. Δηλαδή περαιτέρω αποδυνάμωση της χώρας με κίνδυνο ακόμα και για την εθνική ασφάλεια.

Η χώρα θα γίνει εύκολος στόχος για γείτονες (βλέπε Τουρκία) που προβάλλουν διεκδικήσεις σε βάρος της. Λεφτά δεν υπάρχουν, αλλά διέξοδος υπάρχει! Η λαϊκή εντολή είναι σαφής: κυβέρνηση συνεργασίας τουλάχιστον 3-4 κομμάτων, που επιθυμούν τη συνέχιση της Ευρωπαϊκής πορείας της χώρας (πχ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Δημοκρατική Αριστερά και ΣΥΡΙΖΑ ). Η κυβέρνηση συνεργασίας μπορεί να διαπραγματευθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση για περιορισμό, όσο είναι δυνατόν, των μέτρων λιτότητας και για λήψη μέτρων που θα τονώσουν την ανάπτυξη και την παραγωγικότητα. Μπορούν να συμφωνήσουν στα παρακάτω:

1) άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής,

2) περαιτέρω μείωση της κρατικής σπατάλης,

3) μείωση των προνομίων των βουλευτών (και του μισθού τους!)

4) αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών (ώστε να τιμωρούνται οι απατεώνες-καταχραστές) ,

5) προσπάθεια για καλύτερη οικονομική συνεργασία με την Ευρώπη (διεκδικώντας βελτίωση των όρων του μνημονίου).

Ας αφήσουν λοιπόν τις γελοίες ιδεολογικές αντιπαραθέσεις. Το πλοίο κατευθύνεται ολοταχώς προς τα βράχια και αυτοί διαφωνούν αν θα στρίψουν το πηδάλιο αριστερά ή δεξιά! Το καράβι βυθίζεται και αυτοί διαφωνούν ποιος θα γίνει πλοίαρχος και ποιος αντιπλοίαρχος! Οφείλουν να δημιουργήσουν άμεσα κυβέρνηση συνεργασίας τουλάχιστον 3 έως 4 κομμάτων, με σκοπό την αποφυγή της χρεοκοπίας, την παραμονή της χώρας στο ισχυρό νόμισμα και την ενίσχυση των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.

Να συνεργασθούν επιτέλους σε ένα πρόγραμμα εθνικής σωτηρίας. Διαφορετικά θα αποδειχθούν ανάξιοι και ανεύθυνοι αρχηγίσκοι. Θα καταλήξουν να διαφωνούν και να διαπληκτίζονται πάνω από το κουφάρι της πατρίδας, πάνω από το πτώμα της Ελλάδας και του λαού της!

Ιατρός Καρδιολόγος

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk