Η Νέα Δημοκρατία «πλήρωσε» το λάθος του Νοεμβρίου…

Η Νέα Δημοκρατία «πλήρωσε» το λάθος του Νοεμβρίου… | tovima.gr

Τα ποσοστά που έλαβε η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύουν δύο πράγματα. Πως οι πολίτες εξοργίζονται από την αλλαγή στάσης σε ένα σοβαρό πολιτικό ζήτημα όπως το Μνημόνιο, ακόμη και αν υπάρχουν σοβαροί λόγοι για την αλλαγή αυτή και δεύτερο ότι συνεργάστηκε με την παρελθούσα κυβέρνηση του ΠαΣοΚ. Από την άλλη επιβραβεύτηκαν εκείνοι που κράτησαν σκληρή στάση και θα συνεχιστεί να επιβραβεύεται η συγκεκριμένη στάση.

Το Νοέμβριο ο κ. Αντώνης Σαμαράς έπεσε στην «παγίδα» της συγκυβέρνησης και μετά υπερψήφισε τη νέα δανειακή σύμβαση. Αν το Νοέμβριο ζητούσε εκλογές και είχε την συνεννόηση με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα για την επόμενη μέρα σήμερα θα είχε όχι μόνο μια απλή αυτοδύναμη κυβέρνηση αλλά με μεγάλη πλειοψηφία Βουλευτών που θα του έδινε τη διακριτική ευχέρεια όχι μόνο να διαπραγματευτεί το Μνημόνιο αλλά να έχει και την πλειοψηφία να δώσει λύσεις για τα ζητήματα της χώρας, όσο σκληρές και αν ήταν.

Το Νοέμβριο αν γινόταν εκλογές με αντιμνημονιακές και επαναδιαπρατευτικές ταγές, το αποτέλεσμα για τον κ. Αντώνη Σαμαρά θα ήταν τουλάχιστον διπλάσιο σε σχέση μ’ αυτό της περασμένης Κυριακής. Άρα πλήρωσε το λάθος της συγκυβέρνησης, της σύμπραξης με το ΠαΣοΚ και της ψήφισης της νέας δανειακής σύμβασης από κοινού. Υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο εάν πραγματοποιηθούν επαναληπτικές εκλογές το ράπισμα στα κόμματα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠαΣοΚ να είναι ακόμη πιο ισχυρό. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ο ΣυΡιζΑ να αποτελέσει την πρώτη δύναμη και ενδεχομένως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να βρεθούν ισοδύναμοι με τη Νέα Δημοκρατία. Οπότε, σ’ αυτό το ενδεχόμενο τα δεδομένα αλλάζουν και πλέον μετά τις 17 Ιουνίου θα μιλάμε με διαφορετικούς όρους και δεδομένα.

Πως όμως ο κ. Αντώνης Σαμαράς θα μπορούσε να διατηρήσει τα ποσοστά αλλά και να αυξήσει συνάμα; Ο κ. Αντώνης Σαμαράς μετά τα λάθη του Νοεμβρίου και του Φεβρουαρίου το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να πει ευθέως το λόγο που συνέπραξε. Και αυτός είναι ότι από τη στιγμή που βρισκόμαστε στην Ευρωζώνη, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς και πρέπει να ακολουθήσουμε ένα συγκεκριμένο δρόμο, που θα πρέπει να χαράξουμε εμείς αλλά θα είναι κακοτράχηλος και ανηφορικός, αλλιώς θα πρέπει να αποχωρήσουμε από το Ευρώ.

Ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να πει στους πολίτες ότι αν εκλεγεί και έχει μια σταθερή αυτοδύναμη κυβέρνηση θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα για Ευρώ ή εθνικό νόμισμα και έπειτα θα μεταφέρει την απόφαση του Ελληνικού λαού στις Βρυξέλλες και από εκεί και πέρα θα ακολουθηθεί η πολιτική. Η κατάσταση αυτή πρέπει να καθαρίσει. Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι σαφές. Πρέπει ο Ελληνικός λαός να αποφασίσει αν θέλει Ευρώ ή Εθνικό νόμισμα, αν θέλει κοινή αγορά ή Ελληνική αγορά, αν θέλει να προχωρήσουμε με τους Ευρωπαίους ή μόνοι μας. Ότι και αν γίνει η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη αρκεί να το αποφασίσουν οι Έλληνες πολίτες. Κατά την προσωπική μου άποψη η διάλυση της Ευρωζώνης είναι θέμα μηνών. Οι Έλληνες όμως μέχρι εκείνη τη στιγμή πρέπει να λάβουν τις αποφάσεις τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk