Κάψουλες ανθρώπινης σάρκας αναζητούν οι Νοτιοκορεάτες τελωνιακοί

Αυστηρότερους τελωνειακούς ελέγχους αποφάσισε να επιβάλει τη Νότιος Κορέα με στόχο να σταματάει τις – παράνομες – προσπάθειες ορισμένων επιτήδειων να περάσουν από τα σύνορα κάψουλες με κονιορτοποιημένη ανθρώπινη σάρκα

Αυστηρότερους τελωνειακούς ελέγχους αποφάσισε να επιβάλει τη Νότιος Κορέα με στόχο να σταματάει τις – παράνομες – προσπάθειες ορισμένων επιτήδειων να περάσουν από τα σύνορα κάψουλες με κονιορτοποιημένη ανθρώπινη σάρκα.
Οι νοτιοκορεάτικες αρχές αναφέρουν ότι από τον Αύγουστο του 2011 έχουν κατασχεθεί τουλάχιστον 17.500 λαθραίες κάψουλες από τη Κίνα που περιείχαν κονιορτοποιημένη ανθρώπινης σάρκας.
Οι κάψουλες αυτές υποτίθεται ότι έχουν αφροδισιακές ιδιότητες, καθώς και ότι μπορούν να γιατρέψουν ορισμένες ασθένειες.
Ωστόσο οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η κονιορτοποιημένη ανθρώπινη σάρκα, η οποία προέρχεται από νεκρά μωρά, έμβρυα και πλακούντα, είναι γεμάτη βακτήρια και μπορεί να είναι πολύ επιβλαβής για την υγεία.
Σύμφωνα με τις τελωνειακές αρχές της Νότιας Κορέας, οι κάψουλες εισάγονται μέσω της βορειοανατολικής Κίνας, συνήθως μαζί με κουτιά άλλων φαρμάκων γεγονός που καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό τους.
Ορισμένες από τις κάψουλες έχουν βρεθεί σε αποσκευές ταξιδιωτών και ορισμένες έχουν σταματήσει πριν από την παράδοσή τους με το ταχυδρομείο.
Οι ισχυρισμοί ότι οι κάψουλες σάρκας μεταφέρονταν λαθραία από τη βορειοανατολική Κίνα στη Νότιο Κορέα διατυπώθηκαν πέρσι από ένα ντοκιμαντέρ της Νοτιοκορεατικής τηλεόρασης.
Η κινεζική κυβέρνηση είχε αντιδράσει τότε λέγοντας ότι αφενός θα διερευνήσει αυτούς τους ισχυρισμούς, από την άλλη όμως βεβαίωσε ότι η καταστροφή των σωμάτων των νεκρών νεογνών και εμβρύων, καθώς και των πλακούντων υπόκειται σε αυστηρότατους κανονισμούς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk