Οταν η δύναμη, η άμιλλα και η θέληση αποτυπώνονται σε μια εικόνα, τότε τα λόγια είναι περιττά. Ο φωτογραφικός φακός των εθελοντών της «Pragmateam» όμως, δεν αρκέστηκε στην καταγραφή της προσπάθειας των υπεραθλητών που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό κατά τη διάρκεια των Special Olympics. Τράβηξαν τους συμμετέχοντες εν ώρα δράσης, αλλά αποτύπωσαν και τις στιγμές χαλάρωσης και προετοιμασίας, φέρνοντας στο φως στιγμιότυπα από τα παρασκήνια των Παγκόσμιων Αγώνων που διεξήχθησαν τον Ιούνιο του 2011 στην Αθήνα.

Υπό την αιγίδα των Special Olympics Hellas και Special Olympics International οι 19 φωτογράφοι της ομάδας, που δραστηριοποιείται στο χώρο από το 2008 -έχει συμμετάσχει στο TED X και στο Open Screen Project του Μήνα Φωτογραφίας- δούλεψαν «σαν να μην βρίσκονταν σε γήπεδο», αφιέρωσαν τα περισσότερα κλικ στους συμμετέχοντες που αποδείκνυαν περίτρανα ότι βρίσκονταν εκεί για να κάνουν αυτό που αγαπούν περισσότερο, να αγωνιστούν και να περάσουν καλά. Οι ενδιαφερόμενοι μάλιστα, έχουν τη δυνατότητα να δουν τα πειστήρια από τις 7 έως τις 20 Μαΐου στον πρώτο και το δεύτερο όροφο του ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης», όπου πραγματοποιείται η έκθεση«Special Olympics Photo Exhibition Relay».

«Οι εικόνες που μου αρέσουν περισσότερο είναι οι “εξωαγωνιστικές”. Έχουμε δει πολλές φορές έναν αθλητή να τρέχει γρήγορα και να πηδά μακριά. Το πώς ηρεμεί όμως, το πώς συναναστρέφεται με τους συναθλητές του και το πώς συμπεριφέρεται πριν ξεκινήσει, έχει κατά τη γνώμη μου ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον», τονίζει ο Αλέξανδρος Κατσής, φωτογράφος και μέλος της «Pragmateam».

Στους αγώνες Special Olympics οι αθλητές δεν εκπροσωπούν τη χώρα τους και η νίκη δεν αποτελεί τον απώτερο στόχο. Η συμμετοχή αποκτά πρωτεύουσα σημασία, ο ανταγωνισμός δεν έχει θέση και η διαδικασία της βράβευσης ουσιαστικά ακυρώνεται, καθώς το πιο πιθανό είναι ότι όλοι θα φύγουν με ένα έπαθλο. Συγκεκριμένα, οι αθλητές που αγωνίστηκαν στην Αθήνα ήταν 7.500 και τα μετάλλια περισσότερα από 20.000, γεγονός που ενισχύει την άποψη ότι η προσπάθεια μετράει και στη συγκεκριμένη περίπτωση ανταμείβεται.

Καθημερινά: 18:00 – 22:00 από 07-05-2012 έως 20-05-2012

Αίθουσα: Εκθεσιακός Χώρος -1ος & 2ος όροφος

Πληροφορίες στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) και τηλεφωνικά

2103418579, Δευτέρα – Παρασκευή 11:00 – 14:00

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Πέμπτη 10 Μαΐου στις 19.00