Εξι χρόνια μετά τον υποβιβασμό της στη δεύτερη κατηγορία λόγω της εμπλοκής της στο σκάνδαλο στημένων αγώνων Calciopolis, η Γιουβέντους επέστρεψε δριμύτερη! Η νίκη (2-0) της «Γηραιάς Κυρίας» επί της Κάλιαρι, σε συνδυασμό με την ήττα (2-4) της Μίλαν από τη συμπολίτισσά της Ιντερ έστεψε πρωταθλήτρια την ομάδα του κ. Αντόνιο Κόντε για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια.

Οι προβολείς της δημοσιότητας έπεσαν όπως ήταν αναμενόμενο στον παίκτη – σημαία της Γιουβέντους Αλεσάντρο ντελ Πιέρο, ο οποίος έχει ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει στο τέλος της περιόδου. Ο σούπερ σταρ της Κυρίας μιλώντας για την επιτυχία της ομάδας του δεν στάθηκε μόνο στην εφετινή χρονιά, αλλά και στην εμπειρία της συμμετοχής στη Β’ Κατηγορία: «Αυτό το πρωτάθλημα αφήνει μία ξεχωριστή γεύση μετά από τόσα χρόνια και πρέπει να πω πως είναι καλύτερο και από τον τίτλο που είχαμε κατακτήσει κόντρα στη Ρίμινι (τη Serie B το 2007). Άρχισα τη σεζόν και ήλπιζα να κατακτήσω κάτι. Μερικές φορές δε συμβαίνει, αλλά πανηγυρίζουμε το πρωτάθλημα, το οποίο το αξίζαμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο 34χρονος γκολκίπερ της Γιουβέντους Τζιανλουΐτζι Μπουφόν αναφερόμενος επίσης στην εμπειρία της συμμετοχής στη Β’ κατηγορία του Καμπιονάτο σημείωσε ότι θα άξιζε να είναι στους πανηγυρισμούς και οι Μάουρο Καμορανέζι, Νταβίντ Τρεζεγκέ και Πάβελ Νέντβεντ, παίκτες που είχαν μείνει στη «Γηραιά Κυρία» τη χρονιά του υποβιβασμού.

Το εκπληκτικό μάλιστα είναι ότι έπειτα από 37 αγωνιστικές η «Γιούβε» διατηρεί το αήττητό της μετρώντας 22 νίκες και 15 ισοπαλίες και την τελευταία αγωνιστική μπορεί να ολοκληρώσει το συγκλονιστικό επίτευγμά της στην αναμέτρηση με την Αταλάντα στο Τορίνο.

Οσον αφορά τώρα στη μάχη για την κατάκτηση της τρίτης θέσης και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς και των υπόλοιπων δύο θέσεων που οδηγούν στο Γιουρόπα Λιγκ της ερχόμενης περιόδου, τη μεγαλύτερη ζημιά έπαθε η Νάπολι που ηττήθηκε 0-2 στη Μπολόνια από την τοπική ομάδα, ενώ κερδισμένη ήταν η Ουντινέζε με τη νίκη της (2-0) επί της Τζένοα. Πλέον χρειάζεται τον βαθμό της ισοπαλίας την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Κατάνια εκτός έδρας ώστε να εξασφαλίσει και μαθηματικά την τρίτη θέση, για την οποία πάντως ελπίδες έχουν ακόμη η Λάτσιο, η Νάπολι και η Ιντερ!

Η βαθμολογία και το ματς που απομένει για κάθε ομάδα είναι:
1. Γιουβέντους (Αταλάντα εντός) 81 β.
2. Μίλαν (Νοβάρα εντός) 77 β.
3. Ουντινέζε (Κατάνια εκτός) 61 β. (+13)
4. Λάτσιο (Ιντερ εντός) 59 β.
5. Νάπολι (Σιένα εντός) 58 β.
6. Ιντερ (Λάτσιο εκτός) 58 β. (+3)

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό υπάρχουν αρκετά σενάρια ισοβαθμιών, στις οποίες στο ιταλικό πρωτάθλημα πρώτο κριτήριο είναι τα αποτελέσματα στα ματς μεταξύ των εμπλεκόμενων ομάδων. Το Βήμα παρουσιάζει τι ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις .

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΙΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ
Εμπλεκόμενες ομάδες
Μεταξύ τους ματς
Αγ.
Βαθμ.
Διαφορά τερμάτων
Υπερισχύει
Ιντερ, Νάπολι, Ουντινέζε
Νάπολι
4
10
+6
Νάπολι
Ουντινέζε
4
4
-3
Ιντερ
4
3
-3
Ιντερ, Νάπολι
Νάπολι
2
6
+4
Νάπολι
Ιντερ
2
0
-4
Ιντερ, Ουντινέζε
Ιντερ
2
3
+1
Ιντερ
Ουντινέζε
2
3
-1
Λάτσιο, Ουντινέζε
Ουντινέζε
2
4
+2
Ουντινέζε
Λάτσιο
2
1
-2
Λάτσιο, Νάπολι
Λάτσιο
2
4
+2
Λάτσιο
Νάπολι, Ουντινέζε
Νάπολι
2
4
+2
Νάπολι
Ουντινέζε
2
1
-2