Ποσειδώνια 2012: Εκθεση για την Ναυτιλία, «τροφοδότης» για τον τουρισμό

«Στο διάστημα 2000 – 2010, η ελληνική ναυτιλία συνεισέφερε στην ελληνική οικονομία το συνολικό ποσό των 140 δις ευρώ, ποσό ισοδύναμο με το 50% του δημόσιου χρέους της χώρας το 2009»

«Στο διάστημα 2000 – 2010, η ελληνική ναυτιλία συνεισέφερε στην ελληνική οικονομία το συνολικό ποσό των 140 δις ευρώ, ποσό ισοδύναμο με το 50% του δημόσιου χρέους της χώρας το 2009».

Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο διευθυντής των Εκθέσεων Ποσειδώνια κ. Θεόδωρος Βώκος και πρόσθεσε ότι: «Τα Ποσειδώνια αντικατοπτρίζουν και αναδεικνύουν την συμβολή αυτή εδώ και περίπου 40 χρόνια, από την ίδρυση τους, ενώ μεγεθύνονται χρόνο με το χρόνο έχοντας καταστεί το πλέον αναγνωρίσιμο ναυτιλιακό φόρουμ, το οποίο προσδοκά με ανυπομονησία κάθε δύο χρόνια η διεθνής ναυτιλιακή κοινότητα».

Σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών σημειώνεται μεταξύ άλλων πως «η συλλογική δύναμη των Ελλήνων εφοπλιστών, οι οποίοι, μόνο πέρυσι, επένδυσαν συνολικά 8,5 δις δολάρια σε ναυπηγήσεις νέων πλοίων, θα είναι ένας από τους κύριους λόγους για τον οποίο θα επισκεφθούν εφέτος το καλοκαίρι την Αθήνα χιλιάδες επαγγελματίες από τους τομείς της ναυτιλίας, της οικονομίας και του εμπορίου από όλον τον κόσμο».

Τα φετινά Ποσειδώνια θα πραγματοποιηθούν στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo από τις 4 έως τις 8 Ιουνίου και θα φιλοξενήσουν περισσότερους από 17.000 ανθρώπους από περίπου 90 χώρες.

Παράλληλα με την έκθεση θα διεξαχθούν και άλλες εκδηλώσεις όπως η ιστιοπλοϊκή ρεγκάτα Posidonia Cup – με τη χορηγία του Lloyd’s Register – το τουρνουά ποδοσφαίρου Posidonia Shipsoccer – το οποίο προσελκύει περισσότερους από 250 παίκτες – και το πρώτο τουρνουά γκολφ Posidonia Golf Tournament – με τη χορηγία της Thenamaris και της Costamare.

Ο κ. Βώκος επεσήμανε ακόμη ότι «Πέραν των προφανών οφελών που δημιουργούν τα Ποσειδώνια για την ελληνική ναυτιλία, συμβάλλοντας στην διεθνή προβολή της και στην δημιουργία επιχειρηματικών ευκαιριών, τα Ποσειδώνια αποτελούν μια σημαντική πηγή εσόδων για την τουριστική βιομηχανία και άλλους συναφείς κλάδους».

Όπως ανέφερερε χαρακτηριστικά: «Με τέσσερις διανυκτερεύσεις κατά μέσο όρο ανά επισκέπτη και με δαπάνες της τάξεως των 500 ευρώ ανά διανυκτέρευση, καθένας από τους 10.000 διεθνείς επιχειρηματίες και επισκέπτες που θα συμμετάσχουν στην έκθεση θα δαπανήσει περίπου 2.000 ευρώ κατά την παραμονή του στη χώρα μας. Πρόκειται συνολικά για 20 εκατομμύρια ευρώ μόνο για διαμονή, χωρίς να συμπεριλάβουμε τα έξοδα κατασκευών και συμμετοχής στην έκθεση, τα οποία θα διοχετευθούν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ταξί, εμπορικά καταστήματα στην Αθήνα και τα περίχωρά της, χωρίς να υπολογίζουμε και τα επιπλέον έσοδα που παράγονται από τους επισκέπτες που θα παρατείνουν την παραμονή τους στην Ελλάδα για μερικές ημέρες ώστε να απολαύσουν σύντομες διακοπές στα νησιά του Αιγαίου».

Τα Ποσειδώνια 2012 τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, του Δήμου Πειραιώς, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας, της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk