Τα μάθατε τα νέα;

Κύριε διευθυντά. Στον απόηχο των ελληνικών εκλογών το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο της Κριστίν Λαγκάρντ απειλεί να «παγώσει» την καταβολή των δόσεων προς την Ελλάδα στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία για την επιβολή νέων μέτρων λιτότητας. Επιβεβαιώνοντας ότι αν η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, οι «ρυθμιστές» της πρέπει να τα εφευρίσκουν.

Τα μάθατε τα νέα; | tovima.gr
Κύριε διευθυντά.

Στον απόηχο των ελληνικών εκλογών το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο της Κριστίν Λαγκάρντ απειλεί να «παγώσει» την καταβολή των δόσεων προς την Ελλάδα στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία για την επιβολή νέων μέτρων λιτότητας. Επιβεβαιώνοντας ότι αν η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, οι «ρυθμιστές» της πρέπει να τα εφευρίσκουν.

Μετά τιμής

Πανδώρα

ΥΓ.: Κατά τα άλλα, και ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε κάλεσε τα ελληνικά κόμματα να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

* Ακόμη και αν δεν τα νομιμοποιεί με την ψήφο του ο ελληνικός λαός.

* «Η Αθήνα θα πρέπει να συνεχίσει να έχει στραμμένο το βλέμμα της προς την Ευρώπη» τόνισε.

* Στοιχίζει βεβαίως πολύ ακριβά ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός.

* Εξέφρασε ωστόσο κατανόηση για τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων, οι οποίοι εκτός από τις δημοσιονομικές περικοπές υφίστανται και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Είναι πάνω απ’ όλα άνθρωπος!

* Φρανσουά Ολάντ, πρόεδρος της Γαλλίας: «Θα φέρουμε ανάπτυξη και σταθερότητα – αυτό θα πω στους Ευρωπαίους και πρώτα απ’ όλους στη Γερμανία». Υποθέτω ότι η Ανγκελα Μέρκελ θα ετοιμάζει με τα χεράκια της φρέσκο στρούντελ για να τον καλοδεχτεί στην έδρα της…

* Βγήκε και ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν για να χαρακτηρίσει το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα «δραματικό» και για να υποστηρίξει πως οι πολιτικοί δεν μπόρεσαν να καταστήσουν κατανοητό στους πολίτες ότι υπάρχει κρίση και ότι η χώρα μας βρίσκεται μπροστά σε πλήθος υποχρεώσεων που πρέπει να εκπληρώσει.

* «Washington Post»: «Οι ψηφοφόροι στη Γαλλία και στην Ελλάδα άλλαξαν τον πολιτικό χάρτη της Ευρώπης, λέγοντας «όχι» στην οδυνηρή λιτότητα που έχει επιβάλει η Γερμανία σαν μοναδική θεραπεία για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη. Αυτή η αντίδραση μπορεί να γίνει ένα μάθημα για τις ΗΠΑ: δείχνει ότι η πολιτική της ταχείας περικοπής των δαπανών, την οποία ευαγγελίζονται οι Ρεπουμπλικανοί, μπορεί να μην έχει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα».
* «Και η Γη γυρίζει και η Γη γυρίζει» με τις ίδιες ανησυχίες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού…

* Ανγκελα Μέρκελ: «Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει το μνημόνιο».
* Αλήθεια, πόση πίεση και πόσα «πρέπει» μπορεί να αντέξει ένας λαός;
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk