ΒΗΜΑτοδότης: Πάγκαλος vs ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Θ. Πάγκαλος το είχε υποσχεθεί ότι θα «λέει ό,τι του καπνίσει» όταν ανακοίνωνε πως δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της 6ης Μαΐου και την υπόσχεσή του την έκανε πράξη. Ετσι δεν δίστασε το πρωινό της Δευτέρας να επιτεθεί εναντίον του προσφιλούς εχθρού του, του νικητή των εκλογών κ. Αλεξ. Τσίπρα και θυμήθηκε ότι δέχθηκε επιθέσεις, όπως είπε «από τον κ. Τσίπρα και τους τραμπούκους του, υπό την μορφή ξυλοδαρμού. Μου πέταξαν καρέκλα και γιαούρτι και ήταν μπροστά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και καθοδηγούσαν τους τραμπούκους».

ΒΗΜΑτοδότης: Πάγκαλος vs ΣΥΡΙΖΑ | tovima.gr
Ο κ. Θ. Πάγκαλος το είχε υποσχεθεί ότι θα «λέει ό,τι του καπνίσει» όταν ανακοίνωνε πως δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της 6ης Μαΐου και την υπόσχεσή του την έκανε πράξη. Ετσι δεν δίστασε το πρωινό της Δευτέρας να επιτεθεί εναντίον του προσφιλούς εχθρού του, του νικητή των εκλογών κ. Αλεξ. Τσίπρα και θυμήθηκε ότι δέχθηκε επιθέσεις, όπως είπε «από τον κ. Τσίπρα και τους τραμπούκους του, υπό την μορφή ξυλοδαρμού. Μου πέταξαν καρέκλα και γιαούρτι και ήταν μπροστά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και καθοδηγούσαν τους τραμπούκους».

***
Δεν σταμάτησε όμως εδώ αλλά επιχείρησε να συνδέσει πρακτικές και ορολογία που χρησιμοποιούν όπως είπε από κοινού ο κ. Τσίπρας, ο κ. Π. Καμμένος και η… Χρυσή Αυγή: «Ο κ. Τσίπρας έβγαλε πρώτος αυτός αυτή την ορολογία την οποία σήμερα έχει ο κ. Καμμένος και η Χρυσή Αυγή να μας αποκαλούν δοσίλογους και μίλησε περί γερμανικής κατοχής».

***
Είπα Χρυσή Αυγή και από τα εκλογικά αποτελέσματα διαπίστωσα ότι τελικά η οικογένεια και οι φίλοι της οικογένειας του κ. Νικ. Μιχαλολιάκου έχουν εκλεγεί. Eχει εκλεγεί η σύζυγός του κυρία Ελένη Ζαρούλια έχει εκλεγεί ένας συγγενής του στην Β΄ Αθηνών και επίσης έχει εκλεγεί ο φίλος της κόρης του Ουρανίας στις Σέρρες. Είδατε πως «ξεβρομίζει ο τόπος»; Με οικογενειακή υπόθεση. Α, να μην ξεχάσω ανάμεσα στους 21 βουλευτές που εξέλεξε η Χρυσή Αυγή είναι και ο κ. Γ. Γερμενής, με το ψευδώνυμο… «Kaidas» μπασίστας ενός σκληροπυρηνικού… black metal συγκροτήματος. Κάτι τέτοια βλέπουν τα πρωτοπαλίκαρα του κ. Μιχαλολιάκου με τα μαύρα μπλουζάκια, τα ξυρισμένα κεφάλια και δίνουν στρατιωτικές εντολές προς άπαντες μόλις σκάσει μύτη ο «αρχηγός»: «Εγέρτητωωω»!

***
«Πρέπει να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού», είπε ο πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος στον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια αναφερόμενος στα αποτελέσματα των εκλογών. Ο Πρωθυπουργός ήταν σαφέστατος και ζήτησε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να μην πάνε άδικα οι θυσίες που έκαναν οι Ελληνες να διασφαλίσουν τη σταθερότητα, την εμπιστοσύνη και την αλληλεγγύη προκειμένου να ολοκληρωθεί η προσπάθεια για ανόρθωση της οικονομίας.

***
Ενώ η προσοχή των πάντων είναι στραμμένη στις διερευνητικές εντολές και τα επιτελεία των κομμάτων εξετάζουν ημερομηνίες για επαναληπτικές εκλογές, σε περίπτωση που σταθεί αδύνατον να σχηματισθεί κυβέρνηση, ένα εθνικό ζήτημα δεν μπορεί να περιμένει. Στις 20 Μαΐου θα διεξαχθεί στο Σικάγο η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ και ανάμεσα στα θέματα που θα εξετασθούν είναι και το Σκοπιανό, τη στιγμή μάλιστα που η σκοπιανή Βουλή ενέκρινε προσφάτως ψήφισμα στο οποίο η χώρα δεσμεύεται για μια ακόμα φορά για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Ποιος θα εκπροσωπήσει την χώρα μας;

***
Υπάρχουν διάφορα σενάρια τα οποία και σας τα παραθέτω: Πρώτον: Να την εκπροσωπήσει ο απερχόμενος πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος, ο οποίος παραμένει στη θέση, έως του σχηματισθεί κυβέρνηση. Δεύτερον να την εκπροσωπήσει ένας υπηρεσιακός πρωθυπουργός, κατά πάσα απιθανότητα η πρόεδρος του Αρείου Πάγου κυρία Ρένα Ασημακοπούλου. Τρίτον να καρποφορήσει η δεύτερη ή η τρίτη διερευνητική εντολή και να αναλάβει πρωθυπουργός ένα πολιτικό πρόσωπο και τέταρτο σενάριο είναι να εκπροσωπήσει την χώρα μας ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας.

***
Με την ευκαιρία σας πληροφορώ ότι εδώ και λίγες εβδομάδες ένα… πράσινο δίπτερο αεροπλάνο (του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου) κοσμεί το γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Παπούλιας έχει κρεμάσει το πράσινο αεροπλάνο ψηλά στο γραφείο του για να φαίνεται ότι είναι συνεχώς στον αέρα. Δώρο ενός πιτσιρικά μαθητή προς τον θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας και ο πρόεδρος του υποσχέθηκε ότι θα το κρεμάσει στο γραφείο του .

***
Δευτέρα πρωί, 24ωρες μετά τις βουλευτές εκλογές και ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και η σύζυγός του βρέθηκαν στο Κολωνάκι. Εκαναν μερικές βόλτες, χαιρέτησαν αρκετό κόσμο και κάθισαν για καφέ στη «Βιβλιοθήκη».
***
Δίχως την παραμικρή καθυστέρηση και πριν καλά καλά συνειδητοποιηθεί το εύρος της εκλογικής ήττας του ΚΚΕ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ο Περισσός μάζεψε τα κορυφαία στελέχη της κεντρικής επιτροπής για να εκτιμήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Η συνεδρίαση με πλήρη μυστικότητα, το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία του κόμματος στον Περισσό και το απόγευμα εξεδόθη σχετική ανακοίνωση, η οποία κατά την κομματική παράδοση αποτελεί και τη «γραμμή» της ηγεσίας προς τις κομματικές δυνάμεις που εκ των υστέρων θα κληθούν να συζητήσουν για το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου. Πάντως είναι διάχυτη η απογοήτευση στην κομματική βάση του ΚΚΕ που βλέπουν την πλάτη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του κ. Καμμένου.

***
Στο ΠαΣοΚ ακόμα προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς συνέβη και το κόμμα έφερε τα ίδια ποσοστά από τη γέννησή του το 1974. Παρά ταύτα έπειτα από αυτές τις εκλογές καλούνται να συμμετάσχουν σε μία κυβέρνηση κάτι που τότε δεν συνέβαινε. Εν αναμονή της συνάντησης της Δευτέρας του κ. Ευ. Βενιζέλου με τον κ. Αντ. Σαμαρά προηγήθηκε νέα σύσκεψη «κορυφαίων» (πολλοί από τους οποίους όμως δεν είναι καν βουλευτές). Εκεί συμφωνήθηκε κατά πλειοψηφία, όπως με πληροφορεί συνεργάτης μου, η γραμμή με την οποία προσήλθε ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ στη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά.

***
Ο Παύλος Γερουλάνος ακολούθησε τη μοίρα των «κηπουρών» σε αυτές τις εκλογές. Ετσι, δεν θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει το έργο του προς όφελος του πολιτισμού (το οποίο, σύμφωνα με τους επικριτές του, συνίστατο στο ότι δεν πολυασχολιότανε με το αντικείμενο…). Πάντως, την ύστατη στιγμή του ως υπουργός, παραμονή της έναρξης της προεκλογικής περιόδου, φρόντισε να διευθετήσει διάφορες εκκρεμότητες. Ανάμεσά τους και ο διορισμός του νέου ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης – απόφαση που εκκρεμούσε για πάνω από έναν χρόνο… Τον πρόεδρο κ. Αλέξ. Μπακατσέλο πλαισιώνει ένα ανανεωμένο κατά το ήμισυ ΔΣ. Οι νέοι σύμβουλοι τυχαίνει να ανήκουν στον ευρύτατο κύκλο των υποστηρικτών του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη – και στον πιο κλειστό του αντιδημάρχου Πολιτισμού, Σπ. Πέγκα. Σιδεροκέφαλοι.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες