1.058.103 Λάθη;

Με καταμετρημένο το 99/70% των ψήφων, 1.058.103 πολίτες ψηφίσαμε ΣΥΡΙΖΑ (διατί να το κρύψωμεν άλλωστε;) παρά τις ενστάσεις μας, τις επιφυλάξεις μας και άλλα συναφή. Καθένας μπορεί να επικαλεστεί και ένα λόγο, αλλά νομίζω πως η πλειοψηφία των (περιστασιακών, έστω) εκλογέων επέλεξε ΣΥΡΙΖΑ πιστεύοντας πως η ταλαιπωρημένη, αδικημένη (και με τα λάθη της φυσικά) Αριστερά

1.058.103 Λάθη; | tovima.gr

Με καταμετρημένο το 99/70% των ψήφων, 1.058.103 πολίτες ψηφίσαμε ΣΥΡΙΖΑ (διατί να το κρύψωμεν άλλωστε;) παρά τις ενστάσεις μας, τις επιφυλάξεις μας και άλλα συναφή. Καθένας μπορεί να επικαλεστεί και ένα λόγο, αλλά νομίζω πως η πλειοψηφία των (περιστασιακών, έστω) εκλογέων επέλεξε ΣΥΡΙΖΑ πιστεύοντας πως η ταλαιπωρημένη, αδικημένη (και με τα λάθη της φυσικά) Αριστερά παρέχει τις περισσότερες ελπίδες από όλους τους άλλους.

Όχι για να κυβερνήσει (αλλιώς το ποσοστό θα ήταν υπερδιπλάσιο) αλλά για να δείξει, επιτέλους, ύστερα από τόσες ιστορικές διαψεύσεις, πως διαθέτει πολιτικές αρετές που θα βοηθήσουν να ξεπεραστεί η κρίση: υπευθυνότητα, αφιλοκέρδεια, ρεαλισμό, λογική, συνθετική ικανότητα, φαντασία, τόλμη.

Ψηφίσαμε ΣΥΡΙΖΑ για να του δώσουμε την (από δεκαετίες αναμενόμενη) ευκαιρία να επιλέξει εμπράκτως και ενσυνειδήτως το σωστό ή το λάθος. Θα περάσει τις εξετάσεις ή θα καβαλήσει το καλάμι (το έχει και παλιότερα καβαλήσει). Θα δείξει η Αριστερά πως αποτελεί τη λύση ή πως οι παιδικές ασθένειες του αριστερισμού θα την ξαναστείλουν πίσω στο άχαρο 3%; Υστερα από χρόνια η Αριστερά έχει την ευκαιρία να δείξει τις αρετές της.

Σε αντίθετη περίπτωση θα αποδειχθεί πως 1.058.103 πολίτες ψήφισαν λάθος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk