Τα αποτελέσματα των εκλογών σε Γαλλία-Ελλάδα ρίχνουν το ευρώ

Ισχυρό «χτύπημα» στο ευρώ προκάλεσαν τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα και κυρίως στη Γαλλία, καθώς το ενιαίο νόμισμα καταγράφει σημαντικές απώλειες στις διεθνείς αγορές.

Πλέον, η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου διαμορφώνεται στο 1,29748, έχοντας διασπάσει το 1,30, επίπεδο που θεωρείται κομβικό για τη μελλοντική του πορεία, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 1%.

Σύμφωνα με τους διεθνείς αναλυτές, το ενδεχόμενο ακυβερνησίας στην Ελλάδα, αλλά και η πολιτική που θα ακολουθήσει ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Φρασουά Ολάντ είναι ικανοί παράγοντες για να σπρώξουν το ενιαίο νόμισμα σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα.

Ο πραγματικός αντίκτυπος στις χρηματαγορές θα φανεί πάντως το πρωί της Δευτέρας, με το άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων –με εξαίρεση το Λονδίνο, το οποίο θα παραμείνει κλειστό λόγω αργίας. Ήδη ο δείκτης Νikkei σημείωσε ισχυρή πτώση κατά 2,78% στο πρωϊνό κλείσιμο του Χρηματιστηρίου του Τόκιο.

Αντίστοιχα, οι αναλυτές περιμένουν αρνητικό άνοιγμα στις χρηματαγορές και αναταραχή τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο, τόσο ως προς το σχηματισμό κυβέρνησης στην Ελλάδα όσο και ως προς την πολιτική που θα ακολουθήσει ο Ολάντ στη Γαλλία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk