Αύξηση κεφαλαίου 9,5 εκατ. ευρώ από τον Πήγασο

Σε αύξηση ιδίων κεφαλαίων έως 9,5 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει η εκδοτική εταιρεία Πήγασος (Εθνος, Ημερησία κ.α.) μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων

Σε αύξηση ιδίων κεφαλαίων έως 9,5 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει η εκδοτική εταιρεία Πήγασος (Εθνος, Ημερησία κ.α.) μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων. Θα εκδοθούν 9.375.000 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,30 εκάστη, με αναλογία 1 νέα μετοχή προς κάθε 1 παλαιά μετοχή. Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών θα ορισθεί από το Δ.Σ. της εταιρείας μετά την εξουσιοδότηση της γενικής συνέλευσης.

Θα προηγηθεί της αύξησης κεφαλαίου συνένωση των μετοχών (reverse split) μέσω αύξησης της ονομαστικής τιμής της μετοχής από 1 ευρώ σε 5 ευρώ, ώστε μετά τη συνένωση ο συνολικός αριθμός των μετοχών να διαμορφωθεί από 46.875.000 σε 9.375.000 κοινές ονομαστικές μετοχές. Επίσης, θα ακολουθήσει μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 44.062.500 ευρώ με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 5 ευρώ σε 0,30 ευρώ, ώστε να σχηματισθεί ισόποσο ειδικό αποθεματικό.
Σχετικά με την αύξηση κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, αποφασίστηκε η παροχή δικαιώματος προεγγραφής στους κατόχους δικαιωμάτων προτίμησης που θα έχουν ασκήσει πλήρως τα δικαιώματα προτίμησης που τους αναλογούν. Επίσης, με δηλώσεις τους ο Φώτης Μπόμπολας ενημέρωσε για την πρόθεσή του να διατηρήσει το ποσοστό του στην εταιρεία ενώ ο κ. Γεώργιος Μπόμπολας ενημέρωσε για την πρόθεσή του να μη διατηρήσει το ποσοστό του. Ο κ. Φώτης Μπόμπολας δήλωσε ότι θα συμμετάσχει στη διαδικασία προεγγραφής.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία