Ανεβαίνουν τα spreads των ομολόγων

Aνοδο σημειώνουν τα spreads των 10ετών ελληνικών ομολόγων, στον «απόηχο» του εκλογικού αποτελέσματος. Διαμορφώνονται στις 2.127 μονάδες βάσης, με άνοδο 227,60 μ.β., ενώ ήπια άνοδο καταγράφουν τα spreads και των πορτογαλικών, ισπανικών και των ιταλικών ομολόγων.

Aνοδο σημειώνουν τα spreads των 10ετών ελληνικών ομολόγων, στον «απόηχο» του εκλογικού αποτελέσματος.
Διαμορφώνονται στις 2.127 μονάδες βάσης, με άνοδο 227,60 μ.β., ενώ ήπια άνοδο καταγράφουν τα spreads και των πορτογαλικών, ισπανικών και των ιταλικών ομολόγων.

«Αυτή είναι η συνταγή για το χάος» σχολιάζουν αναλυτές της Royal Bank of Scotland αναφορικά με τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών.

«Θα περιμένουμε να δούμε ποιος συμβιβασμός μπορεί να επιτευχθεί (σ.σ. για το σχηματισμό κυβέρνησης στην Ελλάδα) και πώς θα αντιδράσει ο ευρωπαϊκός «πυρήνας», αλλά εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η αγορά θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει πολύ πιο έντονα τους κινδύνους κάποιας εξόδου από το ευρώ» προσθέτουν.

Άνοδο 6,30 και 5,40 μονάδων βάσης σημειώνουν τα spreads των 10ετών ισπανικών και ιταλικών ομολόγων, στις 422 και 391 μονάδες βάσης αντίστοιχα. Για τα πορτογαλικά ομόλογα το spread διαμορφώνεται στις 955 μονάδες βάσης με άνοδο 2,90 μονάδες βάσης.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk