Μάχη στήθος με στήθος CDU-SPD στο Σλέσβιγκ-Χολστάιν

Μάχη στήθος με στήθος δίνουν οι Χριστιανοδημοκράτες με τους Σοσιαλδημοκράτες στις τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στο κρατίδιο Σλέσβιγκ-Χολστάιν, στη βόρεια Γερμανία.

Μάχη στήθος με στήθος δίνουν οι Χριστιανοδημοκράτες με τους Σοσιαλδημοκράτες στις τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στο κρατίδιο Σλέσβιγκ-Χολστάιν, στη βόρεια Γερμανία.

Σύμφωνα με τα exit polls, και τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό 30,5%. Εκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι το συνεργαζόμενο στην κυβέρνηση με την Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU) της Ανγκελα Μέρκελ, Κόμμα των Ελευθέρων Δημοκρατών (FDP) κρατά εν πολλοίς τη δύναμη που είχε στις προηγούμενες εκλογές, συγκεντρώνοντας ποσοστό 8,5%.

Στις τοπικές εκλογές που είχαν διεξαχθεί στα τέλη του 2010 σε πολλά γερμανικά κρατίδια το FDP είχε καταποντιστεί πέφτοντας γύρω στο 2% ή και χαμηλότερα.

Αν εν τέλει το CDU ξεπεράσει έστω και κατά τι το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και πάρει την πρωτιά, πιθανότατα σε συνεργασία με το FDP θα κρατήσει την τοπική κυβέρνηση στο Σλέσβιγκ-Χολστάιν – θα πρόκειται βεβαίως για μια μεγάλη προσωπική νίκη της Μέρκελ.

Ως μέγας νικητής των εκλογών στο γερμανικό κρατίδιο προβάλλει, πάντως, το Κόμμα των Πρασίνων, που συγκεντρώνει ποσοστό 13% των ψήφων, σύμφωνα πάντοτε με τα αποτελέσματα των exit polls.

Μείζονα έκπληξη της αναμέτρησης αποτελεί επίσης το ποσοστό που συγκεντρώνει το Κόμμα των Πειρατών, που κονταροχτυπιέται με το FPD συγκεντρώνοντας ποσοστό που κυμαίνεται στο 8,5%.

Καθίζηση εμφανίζει (πάντα δημοσκοπικά) το Κόμμα της Αριστεράς με ποσοστό 2,5%, ενώ ποσοστό 4,5% συγκεντρώνει το κόμμα των Γερμανών Δανόφωνων (SSW), που εκπροσωπεί την ουδόλως ευκαταφρόνητη μειονότητα των ομιλούντων τη δανέζικη γλώσσα στο Σλέσβιγκ-Χολστάιν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk