Μιλένα Αποστολάκη: Να μην πάνε χαμένοι οι κόποι και οι θυσίες

Οι πολίτες πρέπει να δώσουν σήμερα μια καθαρή εντολή να κυβερνηθεί η χώρα για να μην πάνε χαμένοι οι τεράστιοι κόποι και οι σκληρές θυσίες τους, επισημαίνει η κυρία Μιλένα Αποστολάκη.

Οι πολίτες πρέπει να δώσουν σήμερα μια καθαρή εντολή να κυβερνηθεί η χώρα για να μην πάνε χαμένοι οι τεράστιοι κόποι και οι σκληρές θυσίες τους, επισημαίνει η κυρία Μιλένα Αποστολάκη.
Πιστεύετε ότι είναι εφικτός ο στόχος της ανάδειξης του ΠαΣοΚ σε πρώτο κόμμα;
«Για ένα κόμμα ευθύνης όπως είναι το ΠαΣοΚ, ο στόχος αυτός, ακόμη και στις δύσκολες στιγμές, είναι αυτονόητος. Το ΠαΣοΚ δεν είναι μια δύναμη που επαναπαύεται στα πούπουλα της καταγγελτικής αντιπολίτευσης αλλά μια παράταξη ευθύνης με καταγεγραμμένη προσφορά στον τόπο, που δεν φυγομαχεί. Η πρόταση που έχουμε υποβάλει για την υπέρβαση του μνημονίου και τη μετάβαση σε ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης με ορίζοντα τριετίας αποτελεί μια αξιόπιστη και ρεαλιστική πρόταση που εγγυάται την έξοδο της χώρας από τη κρίση. Απέναντι σε αυτή την πρόταση υπάρχουν δυνάμεις που αντιπροτείνουν είτε άμεσα είτε έμμεσα το χάος και την επιστροφή στη δραχμή. Σήμερα είναι ώρα απόφασης και ευθύνης για τους πολίτες. Είμαι βέβαιη ότι οι πολίτες έχουν σαφή επίγνωση του διακυβεύματος και ότι θα ψηφίσουν με σοφία και ιστορική περίσκεψη».

Πώς θα γεφυρωθεί το χάσμα που έχει ανοίξει ανάμεσα στο ΠαΣοΚ και στην εκλογική βάση του;
«Η γενναία και ειλικρινής αυτοκριτική που σηματοδότησε το νέο ξεκίνημα του ΠαΣοΚ ήταν το πρώτο απαραίτητο βήμα για να ξεκινήσει η προσπάθεια οικοδόμησης της σχέσης εμπιστοσύνης με τους πολίτες, που είχε διαρραγεί. Το ΠαΣοΚ μπορεί να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών μέσα από τις παρεμβάσεις και τις αλλαγές που έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει. Οι προτάσεις μας για τη ρευστότητα, για το νέο σταθερό Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, για την κοινωνική προστασία και τη νέα μορφή του κράτους αποτελούν εγγύηση για την αποκατάσταση της σχέσης μας με τη μεσαία τάξη».
Θεωρείτε ότι ύστερα από τις εκλογές θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια βιώσιμη κυβέρνηση συνεργασίας ή θα γίνουν σύντομα νέες εκλογές;
«Οι πολίτες πρέπει να δώσουν σήμερα μια καθαρή εντολή να κυβερνηθεί η χώρα για να μην πάνε χαμένοι οι τεράστιοι κόποι και οι σκληρές θυσίες τους. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα απαιτούν άμεσες απαντήσεις. Τις αμέσως επόμενες εβδομάδες πρόκειται να γίνουν κρίσιμες διαπραγματεύσεις στο Eurogroup για θέματα που μας αφορούν. Αν η χώρα συρθεί σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, θα οδηγηθούμε στην πολιτική αστάθεια και το χάος».

Πιστεύετε ότι υπάρχει προοπτική για τη συμμετοχή κάποιου από τα κόμματα της Αριστεράς σε μια μετεκλογική κυβέρνηση συνεργασίας ή είναι πιθανότερη μια δεξιά κυβερνητική συμμαχία;
«Το ζητούμενο είναι να συγκροτηθεί μια βιώσιμη κυβέρνηση που θα μπορεί να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή προοπτική και την ανασυγκρότηση της χώρας. Το ΠαΣοΚ διά μέσου του προέδρου του έχει απευθύνει προσκλητήριο για τη δημιουργία ενός φιλοευρωπαϊκού μετώπου με τις δυνάμεις εκείνες που θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ και στην Ευρώπη, και είναι αποφασισμένες να συμβάλουν στην ολοκλήρωση των απαιτούμενων προοδευτικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα. Προνομιακός σύμμαχος για το ΠαΣοΚ είναι ο ιδεολογικά συγγενής χώρος της Κεντροαριστεράς που αγωνίζεται για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας με τη συμμετοχή του στα κυβερνητικά βάρη και ευθύνες, αποδεικνύοντας έτσι στην πράξη ότι αποτελεί την Αριστερά της ευθύνης».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk