Εκλογικά

Eχω κάθε λόγο να εμπιστεύομαι τον Λουκά Παπαδήμο όταν λέει ότι στις σημερινές εκλογές δοκιμάζονται οι στρατηγικές επιλογές και οι στρατηγικοί προσανατολισμοί της χώρας. Αλλά δεν έχω κανένα λόγο να εμπιστεύομαι τα δύο κόμματα εξουσίας που υποτίθεται ότι θα εξασφαλίσουν αυτές τις επιλογές. Τα δύο κόμματα προσπάθησαν όλον αυτόν τον καιρό να μας πείσουν ότι πρέπει να τα ψηφίσουμε για να σωθεί η Ελλάδα.

Εκλογικά | tovima.gr
Eχω κάθε λόγο να εμπιστεύομαι τον Λουκά Παπαδήμο όταν λέει ότι στις σημερινές εκλογές δοκιμάζονται οι στρατηγικές επιλογές και οι στρατηγικοί προσανατολισμοί της χώρας. Αλλά δεν έχω κανένα λόγο να εμπιστεύομαι τα δύο κόμματα εξουσίας που υποτίθεται ότι θα εξασφαλίσουν αυτές τις επιλογές. Τα δύο κόμματα προσπάθησαν όλον αυτόν τον καιρό να μας πείσουν ότι πρέπει να τα ψηφίσουμε για να σωθεί η Ελλάδα. Στην πραγματικότητα, ήθελαν να μας πουν να τα ψηφίσουμε για να σωθούν τα ίδια. Ταύτισαν τη σωτηρία τους με τη σωτηρία του κράτους. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη υποκρισία και μεγαλύτερη χυδαιότητα. Τα κόμματα είναι σαν τους βιολογικούς οργανισμούς. Εχουν ένα τέλος, όπως έχει δείξει η Ιστορία. Μπορεί να συντηρούνται με τεχνητές αναπνοές και στην Εντατική αλλά κάποια στιγμή τα σωληνάκια παύουν να λειτουργούν – ειδικά τώρα που ο κ. Λοβέρδος εξαγγέλλει κλείσιμο νοσοκομείων. Ας περάσουν λοιπόν τα κόμματα στην Ιστορία. «Σας χαιρετούμε, κυρία Ιστορία».

«Η χυδαιότητα των ελίτ είναι λίγο σαν το σικ πορνό, επακολούθημα του συρμού»
είπε ο Ζαν-Λουί Μισικά, κοινωνιολόγος των Μέσων, μιλώντας για την προεκλογική εκστρατεία στη Γαλλία και σχολιάζοντας τον φτωχό και ταυτόχρονα αποχαλινωμένο λόγο των πολιτικών («Le Monde», 29-30 Απριλίου 2012). Η διαπίστωσή του είναι ισχυρή και για την Ελλάδα. Δοκιμάσαμε όλοι αυτές τις ημέρες τη χυδαιότητα των πολιτικών ελίτ. Ενας κενός λόγος εγγεγραμμένος σε μια απίστευτη αλαζονεία. Οι πολιτικοί που μόνο φορολογούσαν χωρίς να κάνουν μεταρρυθμίσεις, κρυπτόμενοι πίσω από την τρόικα, που δεν μπορούσαν να ψελλίσουν μια αντιπρόταση, που δήλωναν ότι ψήφισαν το μνημόνιο χωρίς να το διαβάσουν, αυτοί που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία και στη βαθιά κρίση, τώρα λένε ότι θα μας σώσουν. Δηλαδή, κανονικό πορνό – και όχι μόνο επειδή σε αυτές τις εκλογές παίρνει μέρος και η Τζούλια Αλεξανδράτου. Τζούλιες υπάρχουν σε όλα τα κόμματα – αρσενικές και θηλυκές.
Και τι φτωχή προεκλογική περίοδος. Η αποθέωση της στιγμής, του τετριμμένου, της βλακείας. Και ταυτόχρονα πόσο ανησυχητική περίοδος. Ολοι οι δαίμονες απελευθερωμένοι στους δρόμους. Από τους νεοναζί ως τους αντικοινοβουλευτικούς, αντιδημοκρατικούς της Αριστεράς. Τι τέξεται η επιούσα;

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk