Στις κάλπες κρίνεται η μοίρα της Ελλάδας για την επόμενη εικοσαετία

Σήμερα είναι η στιγμή της κάλπης, η ώρα της απόφασης. Οσοι πιστεύουν ότι ο λαός στις εκλογές αυτές κρίνει την τύχη των κομμάτων κάνουν μεγάλο λάθος. Ειδικά σε αυτές τις εκλογές δεν κρίνεται η μοίρα των πολιτικών προσώπων και των κομμάτων αλλά η ίδια η μοίρα της Ελλάδας για την επόμενη εικοσαετία.

Σήμερα είναι η στιγμή της κάλπης, η ώρα της απόφασης. Οσοι πιστεύουν ότι ο λαός στις εκλογές αυτές κρίνει την τύχη των κομμάτων κάνουν μεγάλο λάθος. Ειδικά σε αυτές τις εκλογές δεν κρίνεται η μοίρα των πολιτικών προσώπων και των κομμάτων αλλά η ίδια η μοίρα της Ελλάδας για την επόμενη εικοσαετία.
Υπάρχουν δυστυχώς αρκετοί που σε αυτή την προεκλογική περίοδο, παρά την ιστορική περίσταση, δεν σεβάστηκαν την αγωνία του ελληνικού λαού και έπαιξαν «εν ου παικτοίς», στις πλάτες του. Γιατί πρόταξαν ως στόχο είτε τον κομματικό τους εγωισμό είτε την ταπεινή μικροκομματική επιδίωξη της αύξησης των ποσοστών τους και την κατάκτηση της – ούτως ή άλλως ανέφικτης – αυτοδυναμίας.
Ακούσαμε δυστυχώς ωμά πολιτικά ψέματα. Ψέματα που είτε οδηγούν την Ελλάδα στη «χώρα του ποτέ» είτε την οδηγούν στην πτώχευση και στη δραχμή ακυρώνοντας τις αγωνιώδεις προσπάθειες που καταβάλαμε επί τόσους δύσκολους μήνες. Και αυτό είναι το πιο τραγικό που μπορεί να συμβεί σε βάρος των πιο φτωχών, των πιο αδύναμων, σε βάρος του παραγωγικού ιστού της χώρας, σε βάρος της μεσαίας τάξης που δοκιμάζεται.
Αυτή η προεκλογική περίοδος αποκάλυψε στα μάτια των πολιτών τον πραγματικό Αντώνη Σαμαρά της κυνικής κομματικής αντίληψης «πρώτα το κόμμα και μετά η Ελλάδα». Το ποιοι είναι οι εκπρόσωποι του πολιτικού τυχοδιωκτισμού. Με προτάσεις που οδηγούν με ακαριαίο και αναπόφευκτο τρόπο σε μια Ελλάδα έξω από την Ευρωπαϊκή Ενωση και έξω από την ευρωζώνη, σε κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, σε απώλεια καταθέσεων, σε διάλυση του παραγωγικού ιστού, σε απομόνωση και «αλβανοποίηση» της Ελλάδας.
Η δική τους Ελλάδα είναι η Ελλάδα της δραχμής, της απομόνωσης, της φτώχειας, της εξαθλίωσης.

Η δική μας Ελλάδα είναι η αυτοδύναμη Ελλάδα, μέσα σε μια Ευρώπη που σήμερα βρίσκεται σε κρίση αλλά που αλλάζει, με πρώτο – ελπίζουμε – οιωνό την εκλογή του François Hollande στη Γαλλία. Το δικό μας σχέδιο για την αυτοδύναμη Ελλάδα, το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, οδηγεί στην ασφαλή έξοδο από το μνημόνιο σε τρία χρόνια μέσα από την εφαρμογή του νέου Εθνικού Παραγωγικού Μοντέλου.
* Προτείναμε ένα ασφαλές, συγκεκριμένο και δεσμευτικό πλαίσιο για τον Ιούνιο. Είπαμε τρεις σταράτες λέξεις: «Δεσμευόμαστε, εγγυόμαστε, μπορούμε».
* Προτείναμε μέτρα υπολογισμένα, λέξη-λέξη και ευρώ-ευρώ, για να πέσει χρήμα στην αγορά και να κινηθεί ο τροχός της ανάπτυξης.
* Προτείναμε ένα εθνικό φορολογικό σύστημα με τέσσερις συγκεκριμένες μειώσεις εκτάκτων φόρων, τελών και ασφαλιστικών εισφορών που μπορούν να γίνουν χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.
* Προτείναμε συγκεκριμένα μέτρα κοινωνικής προστασίας και ένα ολόκληρο σχέδιο για τη μορφή του κράτους, της δημόσιας διοίκησης, της Δικαιοσύνης.
Για να γίνουν όλα αυτά πράξη, πρώτη και κορυφαία προϋπόθεση είναι η έγκριση και η αποδοχή του ελληνικού λαού. Σήμερα ο λαός αποφασίζει. Οι αοριστίες και οι ασάφειες δεν οδηγούν πουθενά.
Το ΠαΣοΚ διεκδικεί την πρώτη θέση, όχι γιατί αυτό είναι ο εκλογικός στόχος του αλλά γιατί αποτελεί μια αδήριτη εθνική ανάγκη προκειμένου να πετύχουμε την εθνική συνέγερση και τη συνεργασία όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων της ευθύνης, της αλληλεγγύης, της ανάπτυξης.
Δώστε μας τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε ένα πραγματικά εθνικό σχέδιο για να βγούμε από την κρίση. Δώστε μας την ευκαιρία να ξανακατακτήσουμε την περηφάνια και την αξιοπρέπεια του έθνους.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk