Ο «Δωρικός ρυθμός» του Σον Σκάλι στο Μουσείο Μπενάκη

Εχει προταθεί δύο φορές για το πιο έγκυρο εικαστικό βραβείο του κόσμου, το βραβείο Τέρνερ: το 1989 και το 1993. Το έργο του έχει εκτεθεί ευρέως στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, βρίσκεται σε ιδιωτικές συλλογές αλλά και μερικά από τα σημαντικότερα Μουσεία του κόσμου όπως το Metropolitan Museum of Art, the Museum of Modern Art, το Guggenheim Museum in New York City, η Tate Modern του Λονδίνου και πολλούς άλλους χώρους

Εχει προταθεί δύο φορές για το πιο έγκυρο εικαστικό βραβείο του κόσμου, το βραβείο Τέρνερ: το 1989 και το 1993. Το έργο του έχει εκτεθεί ευρέως στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, βρίσκεται σε ιδιωτικές συλλογές αλλά και μερικά από τα σημαντικότερα Μουσεία του κόσμου όπως το Metropolitan Museum of Art, the Museum of Modern Art, το Guggenheim Museum in New York City, η Tate Modern του Λονδίνου και πολλούς άλλους χώρους. Ο ίδιος σήμερα ζει μεταξύ Νέας Υόρκης, Βαρκελώνης και Μονάχου, ενώ διδάσκει στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της γερμανικής πόλης.


{{{ moto }}}«Θυμάμαι να έχω μεγαλώσει στην Ιρλανδία και όλα να είναι πολυτάραχα, ακόμα και τα χωράφια και οι άνθρωποι», σημειώνει ο 67χρονος Ιρλανδοαμερικανός καλλιτέχνης Σον Σκάλι – γιατί περί αυτού ο λόγος. Ο διεθνώς αναγνωρισμένος εικαστικός με την αφηρημένη καλλιτεχνική έκφραση κάνει την πρώτη του γνωριμία με το ελληνικό κοινό μέσα από το Μουσείο Μπενάκη.

Η πρώτη έκθεση του Σον Σκάλι στην Ελλάδα γίνεται με έργα τα οποία συνδέονται άμεσα με την Αθήνα. «Δωρικός ρυθμός» τιτλοφορείται η συγκεκριμένη έκθεση που εγκαινιάζεται την Τρίτη 8 Μαϊου στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς και επικεντρώνεται σε έξι μνημειώδεις, ως προς τις διαστάσεις τους, «δωρικούς» πίνακες ζωγραφικής. Μαζί θα παρουσιαστούν υδατογραφίες και μεταξοτυπίες από την τριαντάχρονη πορεία του καλλιτέχνη. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15 Ιουλίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk