Βερολίνο: Αναγκαία η σταθερή κυβέρνηση για την Ελλάδα

«Το ζητούμενο είναι να προκύψει σταθερή κυβέρνηση» τόνισε ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Γκέοργκ Στράιτερ, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις εκλογές στην Ελλάδα.

«Το ζητούμενο είναι να προκύψει σταθερή κυβέρνηση» τόνισε ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Γκέοργκ Στράιτερ, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις εκλογές στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο κ. Στράιτερ ρωτήθηκε μεταξύ άλλων και για τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών που λειτουργούν στην Ελλάδα, για να δηλώσει, ωστόσο, ότι δεν προτίθεται να πάρει θέση «για ένα τέτοιο θέμα τρεις μέρες πριν από τις εκλογές».

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, οι εκλογές και η άνοδος της ακροδεξιάς αποτελούν κύριο θέμα σε πληθώρα γερμανόφωνων δημοσιευμάτων από τα οποία δεν λείπουν και ρεπορτάζ για τον πολιτισμό αλλά και την κοινωνική ευαισθησία.

«Την Κυριακή η Ελλάδα αποφασίζει. Είναι η πιο σημαντική εκλογή από την πτώση της δικτατορίας το 1974. Οι εκλογές γίνονται εν μέσω της μεγαλύτερης ύφεσης που γνώρισε η χώρα εδώ και δεκαετίες» γράφει η Süddeutsche Zeitung

Ο «Μοναχικός σωτήρας της Ελλάδας» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της Zeit online, το οποίο αναφέρεται στον Αντώνη Σαμαρά.

Η εφημερίδα γράφει: «Ο Σαμαράς δηλώνει στο πλήθος: Δεν θέλω να κυβερνήσω με το ΠΑΣΟΚ! Μια τέτοια συνεργασία δεν είναι προς όφελος του ελληνικού λαού».

Στον πρόεδρο της ΝΔ αναφέρεται και η αυστριακή der Standard η οποία με τίτλο «Ο Σαμαράς και το όνειρο της αυτοδυναμίας» υπογραμμίζει ότι «στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα την Κυριακή παίζονται οι πιστώσεις δισεκατομμυρίων και η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Ο αρχηγός των συντηρητικών θέλει να τα καταφέρει μόνος του».

«Ανάμεσα στην οργή και την επιθυμία για σταθερότητα» τιτλοφορεί το σχετικό με τις ελληνικές εκλογές και η Neue Zürcher Zeitung η οποία γράφει: «Η εποχή του δικομματισμού φαίνεται να τελείωσε. Ολα δείχνουν πως θα υπάρχει αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης. Οργισμένοι πολίτες δεν ανέχονται πια το ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Παρόλα αυτά το παλιό πολιτικό προσωπικό φαίνεται πως θα σχηματίσει τη νέα κυβέρνηση.»

Οι Welt και Bild ασχολούνται με την άνοδο της ακροδεξιάς: «Τα μεγάλα κόμματα θα πληρώσουν το λογαριασμό, καθώς με την κακή οικονομική πολιτική τους οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Αυτοί που θα επωφεληθούν από αυτές τις εκλογές είναι τα πολλά μικρά κόμματα που αρνούνται το μνημόνιο και εν μέρει εκπροσωπούν ακραίες πολιτικές θέσεις» γράφει ειδικότερα η Welt ενώ η Bild αναφέρει: «Τάσσονται κατά των ξένων, σηκώνουν το χέρι και χαιρετούν κατά το χαιρετισμό του Χίτλερ, προκαλούν τον φόβο και τον τρόμο στην Αθήνα. Το ακροδεξιό κόμμα Χρυσή Αυγή προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk