Περιζήτητος είναι ο Βασίλης Τοροσίδης, σύμφωνα με τα μεταγραφικά σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Για την απόκτηση του 27χρονου έλληνα διεθνούς αμυντικού, δεν θα «μονομαχήσουν» όπως πέρυσι η Λίβερπουλ και η Γιουβέντους, αλλά η Βέρντερ Βρέμης και η Στουτγάρδη από τη Γερμανία και η Ρουμπίν Καζάν από τη Ρωσία. Επί του παρόντος, δεδομένο είναι πάντως μόνο το ενδιαφέρον του Τοροσίδη να αγωνισθεί σε ομάδα του εξωτερικού ή να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό με καλύτερους όρους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ρωσικής αθλητικής εφημερίδας «Τβόι Ντιέν» ο προπονητής της Ρουμπίν κ. Κουρμπάν Μπερντίεφ είχε ενθουσιαστεί από την απόδοση του Τοροσίδη στα παιχνίδια της ομάδας του με τον Ολυμπιακό για το Γιουρόπα Λιγκ και η Ρουμπίν ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση 7 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του. Αν το ενδιαφέρον της Ρουμπίν και το ποσό που σχεδιάζει να εκταμιεύσει για τον Τοροσίδη ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ο Ολυμπιακός δύσκολα θα θέσει εμπόδια στην διεθνή καριέρα του αρχηγού του. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι δημοσιεύματα του ρωσικού Τύπου θέλουν τον κ. Μπερντίεφ να έχει ξετρελαθεί και με το ταλέντο του Ιβάν Μαρκάνο για την απόκτηση του οποίου ετοιμάζεται να δώσει 6 εκατ. ευρώ στη Βιγιαρεάλ.
Εξάλλου, δημοσιεύματα από τη Σουηδία θέλουν την Εβερτον να μελετάει το ενδεχόμενο απόκτησης του Ούλοφ Μέλμπεργκ ο οποίος στις 30 Ιουνίου μένει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ερυθρόλευκοι έχουν προτείνει νέο διετές συμβόλαιο στον σουηδό κεντρικό αμυντικό. Ωστόσο η ιστοσελίδα «Football Press» αναφέρει ότι ο Μέλμπεργκ δεν είναι ικανοποιημένος από την πρόταση του Ολυμπιακού για 850.000 ευρώ ετησίως και η επιστροφή του στην Πρέμιερ Λιγκ δεν τον βρίσκει αδιάφορο.
Ετερο δημοσίευμα από τη Σουηδία θέλει τον 30χρονο επιθετικό της Βέρντερ Βρέμης Μάρκους Ρόσενμπεργκ που μένει ελεύθερος από τη γερμανική ομάδα να συζητάει το ενδεχόμενο συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό. Στον Πειραιά πάντως ετοιμάζονται για τη φιέστα της επόμενης Τετάρτης 9 Μαΐου (17.00) στο «Γ. Καραϊσκάκης» και την απονομή του Κυπέλλου του πρωταθλητή. Προσκεκλημένος και αντίπαλός του Ολυμπιακού στο φιλικό παιχνίδι που θα ακολουθήσει είναι ο Ερυθρός Αστέρας Βελιγραδίου. Από χθες τέθηκαν στην κυκλοφορία τα εισιτήρια της φιέστας τα οποία κοστίζουν 5, 10 και 40 ευρώ.