Εκλογές στην Ελλάδα, «ντόμινο» από ΗΠΑ και ΕΕ

Εκλογές στην Ελλάδα, «ντόμινο» από ΗΠΑ και ΕΕ | tovima.gr

Σαφέστατα οι εκλογές στην Ελλάδα θα επηρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και στις εκλογές του Νοεμβρίου για τον Πρόεδρο, όπως επίσης και τις εκλογές διαδικασίες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πρώτη και καλύτερη τη Γαλλία και έπονται και άλλες χώρες του Νότου αλλά και η Γερμανία. Οι Ευρωπαίοι έχουν επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Ουσιαστικά, η μπόρα που επικρατεί στη χώρα μας είναι λογικό επακόλουθο να χτυπήσει και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο. Στις Ηνωμένες Πολιτείες η κυβέρνηση του κ. Ομπάμα παρατηρεί με μεγάλη προσοχή της εξελίξεις στην Ελλάδα, γιατί πολύ απλά οι εξελίξεις στην Ελλάδα θα επηρεάσουν άμεσα τις διεθνείς αγορές. Οι διεθνείς αγορές θα επηρεάσουν άμεσα την Αμερικάνικη αγορά που αυτή με τη σειρά της θα επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις του Νοεμβρίου. Άρα οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν πολιτική σταθεροποίηση στη χώρα και εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος.

Από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο επηρεασμός είναι πιο άμεσος. Ο μη σχηματισμός κυβέρνησης και οι επαναληπτικές εκλογές ενδέχεται να προκαλέσουν αλυσιδωτές αντιδράσεις και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και αντιδράσεις σε επίπεδο κοινωνιών που δεν θα αποδεχτούν τα σκληρά μέτρα των κυβερνήσεων τους, που προσπαθούν να τους επιβάλουν. Η επόμενη μέρα των εκλογών θα συζητηθεί έντονα εκτός Ελλάδας και βεβαίως, το αποτέλεσμα θα διαμορφώσει και την πολιτική των ξένων έναντι της χώρας μας. Αβέβαιο το γεγονός τι θα γίνει την επόμενη μέρα και φυσικά πως θα διαμορφωθεί η οικονομική πολιτική.

Η αλήθεια είναι ότι αν οι ξένες δυνάμεις προσπαθούσαν να βοηθήσουν την Ελλάδα με πραγματικές πράξεις και ουσιαστικές, σήμερα δεν θα είχαμε φτάσει σ’ αυτό το επίπεδο. Οι ευθύνες είναι πολλές και η αρνητική πολιτική σε πολλές περιπτώσεις θα αποβεί μοιραία για τους ίδιους…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk