Η αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε τα σχέδιά της να περικόψει 3.500 θέσεις εργασίας στις διοικητικές της υπηρεσίες ανά τον κόσμο, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της για επιστροφή στην κερδοφορία.

«Μπορούμε μόνο να διαφυλάξουμε θέσεις εργασίας μακροπρόθεσμα και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις, αναδιοργανώνοντας τις διοικητικές λειτουργίες και αποδεχόμενοι τις περικοπές σήμερα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, την Πέμπτη, ο επικεφαλής της εταιρείας Κριστόφ Φραντς.

Η Lufthansa είχε καλύτερη απόδοση εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης σε σχέση με άλλες εταιρείες όπως η Air France-KLM και η British Airways, αλλά ο Κριστόφ Φραντς, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα στην αρχή του 2011, έχει δηλώσει ότι η εταιρεία πρέπει να μειώσει ριζικά τις δαπάνες για να παραμείνει ανταγωνιστική.

Ο ίδιος έχει δεσμευτεί να βελτιώσει τα αποτελέσματα κατά 1,5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2014 καθώς στενεύουν τα περιθώρια εξαιτίας των υψηλών τιμών των καυσίμων, της κρίσης χρέους στην Ευρώπη και του σκληρού ανταγωνισμού από εταιρείες χαμηλού κόστους και από αεροπορικές εταιρείες της Μέσης Ανατολής.

Η Lufthansa, η οποία απασχολεί περίπου 117.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι το ένα τρίτο από τις περικοπές αναμένεται να προέλθει από τη μείωση του προσωπικού.