Υλικά για 2 λουκάνικα

200 γρ. πράσα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος)
600 γρ. χοιρινό κρέας με λίπος (λαιμός ή πανσέτα κατά προτίμηση), σε χοντροκομμένο κιμά*
200 γρ. αρνίσιο κρέας με λίπος (μπούτι ή σπάλα κατά προτίμηση), σε χοντροκομμένο κιμά*
200-300 γρ. αρνίσια συκωταριά (καρδιά, πνευμόνια, σπλήνα, συκώτια, νεφρά), ψιλοκομμένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. πάπρικα
50 ml έ.π. ελαιόλαδο
ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι (προαιρετικά), ακέρωτο
φυσικό έντερο από χοιρινό (ζητήστε το από τον χασάπη σας)

* Τα περνάμε από τη μηχανή του κιμά με το χοντρό μαχαίρι ή ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το κάνει. Αν έχουμε αρκετή υπομονή, μπορούμε να τα ψιλοκόψουμε μόνοι μας με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Δείτε την εκτέλεση στις βήμα-βήμα φωτογραφίες