Μαριναρισμένα λαχανικά

Υλικά για 4 άτομα

12 τρυφερά κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
500 γρ. αρακά, φρέσκο, καθαρισμένο
2 μαραθόριζες, σε λεπτές φέτες

Για τη σάλτσα
6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια, ακέρωτα
1 καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
10 φύλλα δυόσμου
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σάλτσα: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο multi έως ότου έχουμε μια παχύρρευστη σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο επιπλέον ελαιόλαδο. Δοκιμάζουμε στο αλατοπίπερο.

Σαλάτα: Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τις φέτες κολοκυθιού με τον αρακά και τις φέτες μαραθόριζας, περιχύνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα προτού σερβίρουμε ώστε να ενωθούν τα αρώματα.

Tips
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την απαλή μουστάρδα με καυτερή παραλείποντας επίσης την καυτερή πιπεριά.
Η σαλάτα μπορεί να γίνει βάση σε μια μπρουσκέτα με παστό ψάρι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk