Λούκα Κατσέλη: «Ακυβερνησία είναι να μην εφαρμόζεται η λαϊκή βούληση»

«Ακυβερνησία θα υπάρχει όταν εφαρμόζεται αυτή η πολιτική, που είναι αναντίστοιχη με τη λαϊκή βούληση» τόνισε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη, μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση στο δημαρχείο Αχαρνών, από όπου κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, και τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ότι «προεκλογικά ποζάρουν σαν να είναι άλλοι»

«Ακυβερνησία θα υπάρχει όταν εφαρμόζεται αυτή η πολιτική, που είναι αναντίστοιχη με τη λαϊκή βούληση» τόνισε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη, μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση στο δημαρχείο Αχαρνών, από όπου κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, και τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ότι «προεκλογικά ποζάρουν σαν να είναι άλλοι».

Η κ. Κατσέλη εκτίμησε ότι «τα μέτρα του δεύτερου μνημονίου θα οδηγήσουν μαθηματικά τη χώρα σε στάση πληρωμών» και ότι η Κοινωνική Συμφωνία θέλει να σταματήσει «τον κατήφορο που συμπαρασύρει στο διάβα του νοικοκυριά και επιχειρήσεις, εξαθλιώνει εργαζόμενους και μισθωτούς, και οδηγεί τους νέους στην ανεργία».

Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας υποστήριξε ότι οι Ευ.Βενιζέλος και Αντ.Σαμαράς υπέγραψαν το δεύτερο μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση «χωρίς να διαπραγματευτούν, παρ’ ότι μπορούσαν». Επιπλέον, ανέφερε ότι, παρά τις δεσμεύσεις του περί των αντιθέτων, ο κ. Βενιζέλος έχει υπογράψει για μειώσεις μισθών και συντάξεων, καθώς και για επιτήρηση της χώρας έως το 2020.

«Έχουμε δώσει δείγματα γραφής» είπε, απαντώντας έτσι στην ερώτηση γιατί κάποιος να προτιμήσει την Κοινωνική Συμφωνία έναντι της ΔΗΜΑΡ ή του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, η κ. Κατσέλη ανέφερε ότι πολλά από τα στελέχη του κόμματος προέρχονται από το ΠαΣοΚ και πιστεύουν πως «τώρα πρέπει να αρχίσει ξανά το ταξίδι ανασυγκρότησης της προοδευτικής παράταξης στον τόπο».

Τέλος, σημείωσε ότι «η μάχη δεν είναι μόνο ενάντια στην τρόικα, αλλά απέναντι και σε ένα κλειστό κύκλωμα εξουσίας που γίνεται ολοένα και πιο δυνατό και στο οποίο πρέπει να βάλουμε μια κόκκινη γραμμή».

Μετά τη λήξη της συγκέντρωσης, η κ. Κατσέλη αναχώρησε για τη Λάρισα, όπου είναι υποψήφια (όπως και στη Β’ Αθήνας), ενώ στο πλαίσιο της ίδιας περιοδείας θα επισκεφτεί και τον Βόλο.

Καστανίδης: «Όχι στο Μνημόνιο ΙΙ»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΟ της Κοινωνικής Συμφωνίας Χ. Καστανίδης τόνισε σε ομιλία στην Πάτρα την Πέμπτη πως «οι εκλογές της Κυριακής είναι σημαντικές για το μέλλον της πατρίδας μας, γιατί από το αποτέλεσμά τους θα κριθεί η τύχη της χώρας για τα επόμενα χρόνια».

«Οι Έλληνες θα πρέπει να βρουν την δύναμη και να πουν όχι στο Μνημόνιο ΙΙ, που δεσμεύει την χώρα ως το 2042» υπογράμμισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Στην συνέχεια ο Χάρης Καστανίδης παρουσίασε την πρόταση της «Κοινωνικής Συμφωνίας» για τα εθνικά ισοδύναμα, η εφαρμογή της οποίας, όπως είπε, «ακυρώνει στην πράξη τα μέτρα του μνημονίου, χωρίς να μπορούν οι δανειστές μας να βρουν επιχειρήματα εις βάρος της χώρας μας».

Νωρίτερα, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε ο Χάρης Καστανίδης απέκλεισε οποιοδήποτε ενδεχόμενο συνεργασίας «με το ΠαΣοΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου και την Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά». Μάλιστα όπως ανέφερε «μια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ σημαίνει πως η χώρα μας οδηγείται στο σφαγείο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk