Καταστροφολόγοι το 15% των πολιτών, διεθνώς

Το τέλος του κόσμου πλησιάζει, άσχετα με τι θα το προκαλέσει: ο ίδιος ο Θεός, μια φυσική καταστροφή ή ένα τρομερό πολιτικό γεγονός.

Το τέλος του κόσμου πλησιάζει, άσχετα με τι θα το προκαλέσει: ο ίδιος ο Θεός, μια φυσική καταστροφή ή ένα τρομερό πολιτικό γεγονός… Περίπου το 15% των ερωτηθέντων σε έρευνα της Ipsos Global Public Affairs σε περισσότερες από 20 χώρες πιστεύει ότι το τέλος του κόσμου θα έλθει όσο βρίσκονται εν ζωή, και το 10% θεωρεί ότι το τέλος θα έλθει φέτος όπως προβλέπει το ημερολόγιο των Μάγια.

Το τέλος του ημερολογίου των Μάγια, που καλύπτει μια περίοδο 5.125 χρόνων, είναι στις 21 Δεκεμβρίου 2012 και αυτό έχει προκαλέσει διάφορες ερμηνείες και εικασίες ότι στην πραγματικότητα τότε θα έρθει το τέλος του κόσμου.

«Ένας στους επτά ερωτηθέντες πιστεύει πως το τέλος του κόσμου πλησιάζει, άσχετα με τι θα το προκαλέσει: ο ίδιος ο Θεός, μια φυσική καταστροφή ή ένα τρομερό πολιτικό γεγονός» δηλώνει η Κάρεν Γκότφριντ, διευθύντρια ερευνών της Ipsos Global Public Affairs.

«Ίσως αυτό να οφείλεται στην προβολή από τα μέσα ενημέρωσης μιας από τις ερμηνείες της προφητείας των Μάγια, που θέλει το τέλος του κόσμου να συμβαίνει στα τέλη του 2012» διευκρίνισε η ίδια, τονίζοντας πως αρκετοί ειδικοί στον πολιτισμό των Μάγια αμφισβητούν την ερμηνεία αυτή.

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 16.262 ανθρώπων σε περισσότερες από 20 χώρες και οι απαντήσεις τους διαφέρουν: Το 6% των Γάλλων περιμένουν τον Αρμαγεδδώνα κάποια στιγμή στη ζωή τους, σε σύγκριση με το 22% των Τούρκων και των Αμερικανών. Το αντίστοιχο ποσοστό ανάμεσα στους Βέλγους και τους Βρετανούς είναι 7% και 8%.

Περίπου ένας στους δέκα ανθρώπους που ερωτήθηκαν δήλωσε πως φοβάται ή αγχώνεται για το επερχόμενο τέλος του κόσμου τον Δεκέμβριο του 2012. Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται στην Ρωσία και την Πολωνία και τα χαμηλότερα στη Βρετανία.

Σύμφωνα με την Γκότφριντ, εκείνοι με το χαμηλότερο επίπεδο μόρφωσης και εισοδημάτων, όπως και εκείνοι κάτω των 35 ετών πιστεύουν περισσότερο ότι στη διάρκεια της ζωής τους ή στο τέλος της χρονιάς αυτής θα ζήσουν την Αποκάλυψη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk