Νέα στοιχεία για άγνωστους λογαριασμούς του Τσοχατζόπουλου

Νέα ανατρεπτικά στοιχεία για προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς σε τράπεζες της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ελβετίας του Ακη Τσοχατζόπουλου, του Νίκου Ζήγρα και της Βίκυς Σταμάτη φέρεται να περιλαμβάνονται σε έγγραφο που συνέταξε η ΕΛ.ΑΣ προ τεσσάρων ημερών για την υπόθεση των παράνομων συναλλαγών του πρώην υπουργού.

Νέα ανατρεπτικά στοιχεία για προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς σε τράπεζες της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ελβετίας του Ακη Τσοχατζόπουλου, του Νίκου Ζήγρα και της Βίκυς Σταμάτη φέρεται να περιλαμβάνονται σε έγγραφο που συνέταξε η ΕΛ.ΑΣ προ τεσσάρων ημερών για την υπόθεση των παράνομων συναλλαγών του πρώην υπουργού. Στο έγγραφο αυτό καταγράφονται παραστατικά τραπεζικών λογαριασμών και άλλων συναλλαγών του κ. Ακη Τσοχατζόπουλου και συνεργατών του, τα οποία κατασχέθηκαν στο πολιτικό γραφείο του πρώην υπουργού στην οδό Κομνά Τράκα. Κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, για τουλάχιστον μια εβδομάδα, πραγματοποίησε ενδελεχή έλεγχο στο γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου και φαίνεται να αποκάλυψε εντυπωσιακά στοιχεία.

Οπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές προς «Το Βήμα», «στο έγγραφό μας δεν υπάρχουν μόνο στοιχεία για τους δύο τραπεζικούς λογαριασμούς της Βίκυς Σταμάτη και του Νίκου Ζήγρα στην τράπεζα UBS με αριθμούς αντιστοίχως 240-205752 και 240-205575. Υπάρχουν και άλλοι πολλοί λογαριασμοί των πρωταγωνιστών της υπόθεσης σε άλλες τράπεζες».

Ο κύκλος των διακινούμενων ποσών υπερβαίνει τα 15-20 εκατομμύρια ευρώ. Το συγκεκριμένο διαβιβαστικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ, μαζί με τα κατασχεθέντα παραστατικά, στάλθηκαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας στους δικαστικούς λειτουργούς που χειρίζονται την υπόθεση του κ. Τσοχατζόπουλου και ήδη έχει αρχίσει η διεξοδική ανάλυσή τους και ο συνδυασμός τους με άλλα ευρήματα της δικαστικής έρευνας. Οπως ανέφεραν νομικοί κύκλοί στο «ΒΗΜΑ», «από αυτά τα παραστατικά δημιουργείται πλέον μία πλήρης εικόνα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από συνεργάτες του πρώην υπουργού αλλά δημιουργείται και προσδιορίζονται με ακρίβεια οι διαδρομές των «μιζών» από τα εξοπλιστικά προγράμματα. Ακόμη υπάρχουν προσωπικές σημειώσεις του πρώην υπουργού ενώ αναδεικνύεται και η εμπλοκή και άλλων προσώπων που έχουν μείνει αλώβητοι από τη μέχρι τώρα έρευνα».

Δικαστικοί κύκλοι ανέφεραν στο «Βήμα» ότι «είναι απορίας άξιον πώς ο κ. Τσοχατζόπουλος κρατούσε στο γραφείο του τόσα πολλά στοιχεία», αφού σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν, μετά από έρευνα στο αρχείο του, έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν ότι επειχηρήθηκε η «καθοδήγηση» των μαρτύρων για το τι θα καταθέσουν στον ανακριτή. Μάλιστα, αντιπαραβάλλονται οι καταθέσεις με τα έγγραφα για να εξακριβωθεί εάν όντως οι μάρτυρες «έχουν συμμορφωθεί» με τις υποδείξεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk