Εκλογές υπό την προστασία της αστυνομίας στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Με την …προστασία της Αστυνομίας, γίνονται από το πρωί της Τετάρτης κανονικά οι εκλογές για το νέο συμβούλιο διοίκησης του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, του δεύτερου μεγαλύτερου Τεχνολογικού Ιδρύματος στη χώρα, μετά το ΤΕΙ Αθήνας. Οι αστυνομικές δυνάμεις κλήθηκαν από την οργανωτική επιτροπή των εκλογών προκειμένου να περιφρουρήσουν την εκλογική διαδικασία, αν και η παρουσία τους καταδικάστηκε από εκπροσώπους των εκπαιδευτικών στο Ιδρυμα που αντιδρούν στο νέο Νόμο – Πλαίσιο.

Με την …προστασία της αστυνομίας, γίνονται από το πρωί της Τετάρτης κανονικά οι εκλογές για το νέο συμβούλιο διοίκησης του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, του δεύτερου μεγαλύτερου Τεχνολογικού Ιδρύματος στη χώρα, μετά το ΤΕΙ Αθήνας. Οι αστυνομικές δυνάμεις κλήθηκαν από την οργανωτική επιτροπή των εκλογών προκειμένου να περιφρουρήσουν την εκλογική διαδικασία, αν και η παρουσία τους καταδικάστηκε από εκπροσώπους των εκπαιδευτικών στο Ιδρυμα που αντιδρούν στο νέο Νόμο – Πλαίσιο.

Το πρωί δεν έλειψαν, βέβαια, τα μικροεπεισόδια, καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες φοιτητές της παράταξης της ΔΑΠ (Νέα Δημοκρατία) που περιφρουρούσαν τον χώρο του Ιδρύματος, ώστε να στηθούν οι κάλπες, διαπληκτίστηκαν με μέλη της αριστερής οργάνωσης Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) που είχαν συγκεντρωθεί μαζί με μέλη του Συλλόγου
Εκτακτου Προσωπικού, για να διαμαρτυρηθούν κατά του νόμου 4009/11 και των εκλογών.

Τελικά, όπως λέει στο «Βήμα», ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των εκλογών κ. Ηλίας Κάτανος, οι εκλογές ξεκίνησαν και συνεχίστηκαν κανονικά, οπότε το ΤΕΙ αναμένεται να εκλέξει σήμερα τα πρώτα εσωτερικά μέλη του συμβουλίου διοίκησης του.

Τα επεισόδια βίας, αλλά και την παρουσία αστυνομίας στο χώρο, καταδίκασαν οι Σύλλογοι των μονίμων και έκτακτων εκπαιδευτικών που αντιδρούν στην εφαρμογή του νέου Νόμου, αναφέροντας ότι πρόκειται για απαράδεκτες και επικίνδυνες ενέργειες.

Να σημειωθεί ότι από τα 16 συνολικά ΤΕΙ μόνο σε οκτώ, μαζί με το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν τελικά οι εκλογές για νέες διοικήσεις, ενώ η διαδικασία αυτή δεν έχει γίνει σε κανένα πανεπιστήμιο.

Στο ΤΕΙ της Αθήνας δεν έχουν προγραμματιστεί ακόμη εκλογές, ενώ στο επίσης μεγάλο Ιδρυμα της Πάτρας, οι εκλογές αναβλήθηκαν λόγω κινητοποιήσεων φοιτητών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία