ΠαΣοΚ και Νέα Δημοκρατία ΔΕΝ είναι το ίδιο! Πώς φτάσαμε έως εδώ..

ΠαΣοΚ και Νέα Δημοκρατία ΔΕΝ είναι το ίδιο! Πώς φτάσαμε έως εδώ.. | tovima.gr

Βαδίζοντας προς τις εκλογές της 6ης Μαΐου, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε και να σκεφτούμε πως φτάσαμε μέχρι εδώ, με ένα πολιτικό σύστημα πλέον απαξιωμένο και με ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών έτοιμο να τιμωρήσει τους πολιτικούς που έφτασαν την χώρα στο χείλος του γκρεμού. Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων κατακρίνει τα δύο μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα μετά την μεταπολίτευση, δηλαδή τα περίπου 25 χρόνια ΠΑΣΟΚ και 5 χρόνια Νέας Δημοκρατίας για την κατάσταση που ζούμε.

Είναι όμως έτσι; Ή όπως έλεγε ο Παπανδρέου και συνεχίζει να λέει ο Βενιζέλος είναι πράγματι το ίδιο ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.; Η μεγάλη αλήθεια είναι πως ΟΧΙ! Ας πάρουμε τα πράγματα από τη αρχή από το 1981 όταν βγήκε το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα Παπανδρέου στην κυβέρνηση μετά από μία αστάθεια που επικρατούσε στην πολιτική λόγω Χούντας, και παράλληλα την ένταξη στην Ε.Ο.Κ. από τον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή. Εκείνη την εποχή το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε μία χώρα με ποσοστό ανεργίας στο 4,1%, με ρυθμό ανάπτυξης 4,1% έναντι 0,8% της Ε.Ο.Κ., και το δημόσιο χρέος ήταν 26,4% επί του ΑΕΠ. Τι συνέβη όμως από τότε; Η ανεργία μέσα σε οχτώ (8) χρόνια διπλασιάστηκε στο 8,3%, ο ρυθμός ανάπτυξης μειώθηκε στο μισό από 3,1% στο 1,7% την στιγμή που στην ΕΟΚ τετραπλασιάστηκε, το χρέος το 1990 14πλασιάστηκε στα 27 δισ. Ευρώ από τα 2 δισ. που ήταν το 1981 και σχεδόν τριπλασιάστηκε στο 65% του ΑΕΠ, τα τοκοχρεωλύσια 16πλασιάστηκαν και το 1989 πληρώσαμε 2,6 δισ. ευρώ ενώ το 1981 είχαμε πληρώσει 163 εκατ. ευρώ δηλαδή το 89’ πληρώσαμε μόνο σε τόκους το 130% όσων συνολικά χρωστάγαμε το 81’.

Το ΠΑΣΟΚ έκανε τόσα δάνεια όσα δεν είχαν γίνει από την σύσταση του Ελληνικού κράτους!!! Κάθε χρόνο έπαιρναν μέσο όρο 62 δάνεια!!! Επίσης, το 89΄ το έλλειμμα των ασφαλιστικών ταμείων 40πλασιάστηκε και έφτασε τα 1,4 δισ. ευρώ από 35 εκατ. ευρώ το 81’. Η δραχμή υποτιμήθηκε δύο φορές και συνολικά κατά 30%!!! Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω: το έλλειμμα το 1981-89 ήταν κατά μέσο όρο 14%!!! Όλα αυτά τα χρόνια που δεν είχε εμφανιστεί ακόμα η λεγόμενη οικονομική κρίση στην Ελλάδα, γινόταν μία κλιμακωτή αύξηση μισθών και συντάξεων στον ιδιωτικό αλλά και περισσότερο σε τομείς του δημοσίου τομέα, το γνωστό ως «φαγοπότι του δημοσίου» η οποία αύξηση αυτή μπορεί να παρομοιαστεί ως μία σκάλα μιας μεγάλης πολυκατοικίας που δεν έχει καθόλου θεμέλια και αν φτάσει πολύ ψηλά κάποια στιγμή θα καταρρεύσει και δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε όλο το έργο.

Έτσι και έγινε τελικά. Από το 2008 επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας του Κώστα Καραμανλή, το τότε επιτελείο του υπουργείου οικονομικών είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου βλέποντας την δημιουργία μιας νέας οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με το έλλειμμα της χρονιάς εκείνης προέβλεψαν ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα και στην οικονομία της Ελλάδος. Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής ανακοίνωσε μέσω του επιτελείου των οικονομικών του ότι πρέπει να παρθούν κάποια μέτρα ώστε να μην πάρει μεγάλη διάσταση το οικονομικό αυτό πρόβλημα στην Ελλάδα.

Μερικά από αυτά τα μέτρα ήταν το ΕΤΑΚ, η ιδιωτικοποίηση τομέων που διαχειριζόταν το δημόσιο και που δεν ήταν επικερδές αλλά «έβαζαν μέσα» την οικονομία, ακόμα και πάγωμα μισθών που προτάθηκαν. Η απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ) σε αυτές τις προτάσεις μόνο καλό δεν έκαναν στον τόπο. Από την μία, για τις προαναγγελθείσες ιδιωτικοποιήσεις τομέων του δημοσίου, η αντίδραση ήταν να κατεβαίνουν στις πορείες μαζί με τους συνδικαλιστές τους σε ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ και ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου αλλά και όλα τα στελέχη του κόμματος του.

Από την άλλη, στη πρόταση για πάγωμα μισθών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωνε το εριστικό πλέον «Λεφτά Υπάρχουν». Η κατάληξη? Διεξαγωγή εθνικών πρόωρων εθνικών εκλογών το 2009 στις οποίες ανεδείχθη πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με αυτοδυναμία στη βουλή. Ένα χρόνο αργότερα όμως, ο (για πολλούς Έλληνες) σωτήρας της χώρας με δηλώσεις του από το Καστελόριζο ανακοινώνει την οικονομική στήριξη της Ελλάδας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, γιατί λεφτά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, το οποίο τον υποχρεώνει να περάσει μία σειρά δυσβάστακτων μέτρων για όλους τους πολίτες τις χώρας, μισθωτούς και συνταξιούχους, εκχωρώντας εθνική κυριαρχία με ένα χαρτί το οποίο είδε, διάβασε και υπέγραψε μόνο ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωσταντίνου.

Τελικώς το μνημόνιο αυτό με όλα αυτά τα μέτρα πέρασε από την Ελληνική βουλή ψηφίζοντας το οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ και η διαγραφείσα από την ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη. Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, όλοι καταλαβαίνουν ότι εν τέλει ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία είναι δύο τελείως διαφορετικά πολιτικά κόμματα. Το ΠΑΣΟΚ από το 81’ και μετά δημιούργησε το μεγαλύτερο έλλειμμα στην οικονομία της χώρας με τα δάνεια τα οποία πήρε, και όταν έφτασε η στιγμή επί ΝΔ το 2008 να βάλλουν βάσεις στην οικονομία παίρνοντας κάποια μέτρα εσωτερικά στην χώρα και χωρίς να τα ορίσει εξωτερικός παράγοντας το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε και μετά ως κυβερνών κόμμα πήρε χειρότερα μέτρα κατά του βιοτικού επιπέδου του Έλληνα πολίτη λέγοντας ΨΕΜΑΤΑ στον λαό μόνο και μόνο για να κυβερνήσει την χώρα. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk