Ανεργία, ακρίβεια και ανέχεια κορυφαία προβλήματα για την μετεκλογική περίοδο

Ανεργία, ακρίβεια και ανέχεια κορυφαία προβλήματα για την μετεκλογική περίοδο | tovima.gr

Ό,τι και να γίνει μετά τις εκλογές, με σταθερή κυβέρνηση ή επαναληπτικές εκλογές η ατζέντα που διαμορφώνεται είναι σκληρή και με ζητήματα που χρειάζονται ισχυρή βούληση και αποφασιστικότητα για να εφαρμοστούν. Τα σοβαρότερα ζητήματα είναι αυτά που σχετίζονται με τα οικονομικά δεδομένα της κοινωνίας και των πολιτών. Έτσι λοιπόν τα τρία Α δηλαδή η ανεργία, η ακρίβεια και η ανέχεια των πολιτών θα απασχολήσουν την Ελληνική κοινή γνώμη το καλοκαίρι αλλά και τον καυτό Σεπτέμβριο…

Έπειτα από αυτά μεγάλο μέρος της ατζέντας θα καλύψουν οι αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα πολιτικών προσώπων που απ΄ ότι φαίνεται μετά την υπόθεση του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου θα ακολουθήσουν και άλλες υποθέσεις. Επίσης, ένα μεγάλο κεφάλαιο που θα ανοίξει μετά τις εκλογές θα είναι αυτό των αποκρατικοποιήσεων της δημόσιας περιουσίας. Παράλληλα, θα έχουμε εξελίξεις και με τη δημιουργία κέντρων υποδοχής μεταναστών αφού αναμένεται το ζήτημα να εξεταστεί αλλά και να εφαρμοστούν αυτά που προβλέπουν τα νέα δεδομένα για την μεταναστευτική πολιτική παρά τη σύγκρουση με τις τοπικές κοινωνίες.

Έπειτα από αυτά είναι σίγουρο ότι από Σεπτέμβριο έχει σειρά να συζητηθεί τι θα γίνει με το Πετρέλαιο θέρμανση αφού η τιμή του θα είναι απαγορευτική για τον μέσο Έλληνα πολίτη που δεν θα μπορεί να ζεστάνει την κατοικία του και την επιχείρηση του. Το επίδομα θέρμανσης δεν μπορεί να είναι λύση, αφού όπως όλα προδιαγράφονται τα οικονομικά δεδομένα του κράτους θα γίνουν ακόμη χειρότερα. Είναι επίσης πολύ πιθανό να έχουμε εσωτερική στάση πληρωμών για ένα μικρό χρονικό διάστημα γιατί τα έσοδα του κράτους θα είναι πολύ χαμηλά, ενώ θα πρέπει να δοθούν κίνητρα να κινηθεί η αγορά και η απόδοση της φορολογίας μειώνοντας τους συντελεστές αφού ήδη έχουν φτάσει σε αδιέξοδο οι επιχειρήσεις.

Επίσης, ένα πολύ μεγάλο ζήτημα βιωσιμότητας προέρχεται και από την υψηλή τιμή της βενζίνης πλήττοντας πάρα πολλούς κλάδους της εμπορικής δραστηριότητας και φυσικά δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στις μετακινήσεις, ειδικά στις μεγάλες πόλεις αλλά και στους πολίτες που έχουν ανάγκη το αυτοκίνητό τους. Παράλληλα, θα δημιουργηθούν προβλήματα από ελλείψεις στην παιδεία, στα πανεπιστήμια, στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων αλλά και στα ασφαλιστικά ταμεία. Ήδη με το κούρεμα του χρέους έχουν χαθεί πάρα πολλά κεφάλαια και το πρόβλημα αναμένεται να διογκωθεί λόγω της ύφεσης που υπάρχει στην αγορά και στην έλλειψη κονδυλίων. Μεγάλο κεφάλαιο ανοίγει και με την δίωξη της φοροδιαφυγής αφού αποτελεί ήδη τη μεγάλη μάστιγα του κράτους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk