Στο 10,9% σκαρφάλωσε η ανεργία στην ευρωζώνη

Το 10,9% άγγιξε η ανεργία το Μάρτιο στις 17 χώρες-μέλη της ζώνης του ευρώ. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί από το 1999 και εντεύθεν, από τη δημιουργία δηλαδή της νομισματικής ένωσης. Συνολικά 17,4 εκατομμύρια πολίτες βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας στην ευρωζώνη, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η Eurostat. Εξ αυτών τα 3 εκατομμύρια είναι νέοι κάτω των 25 ετών.

Το 10,9% άγγιξε η ανεργία το Μάρτιο στις 17 χώρες-μέλη της ζώνης του ευρώ. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί από το 1999 και εντεύθεν, από τη δημιουργία δηλαδή της νομισματικής ένωσης.
Συνολικά 17,4 εκατομμύρια πολίτες βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας στην ευρωζώνη, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η Eurostat. Εξ αυτών τα 3 εκατομμύρια είναι νέοι κάτω των 25 ετών.

Το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας κατεγράφη στην Ισπανία (24,1%). Ακολουθεί η Πορτογαλία με 15,3% – στοιχεία για την απασχόληση στην Ελλάδα το Μάρτιο δεν ανακοίνωσε η Eurostat. Στην Ιταλία, το ποσοστό έφθασε στο 9,8%, που είναι το υψηλότερο των τελευταίων 12 χρόνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αύξηση στο 6,8% από το 6,7% σημείωσε το ποσοστό ανεργίας και στη Γερμανία, έπειτα από 6 μήνες βελτίωσης της απασχόλησης.

Συνολικά στις 25 χώρες-μέλη της ΕΕ το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο το Μάρτιο στο 10,2%.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk