Κερδίστε 5 μονές προσκλήσεις για το σεμινάριο «Η ιστορία του θεάτρου μέσα από την εξέλιξη του θεατρικού έργου»

Την Τετάρτη 2/5/2012 στην εκπομπή «Η Πράβντα στον ΒΗΜΑ fm» με τον Ηλία Κανέλλη και την Μαρία Νταλιάνη (καθημερινά 13.00-14.00)

Το θεατρικό έργο είναι, αν όχι η σημαντικότερη, μία από τις κύριες συνιστώσες της θεατρικής τέχνης. Καθόρισε, υπηρέτησε, προσαρμόστηκε και αποτύπωσε τις αναζητήσεις της σκηνικής πρακτικής και μέσα από την εξέλιξή του διαμόρφωσε την ιστορική πορεία του θεάτρου μέχρι σήμερα. Στις συναντήσεις αυτές παρουσιάζονται ορισμένα εμβληματικά έργα που αποτελούν σταθμούς στην πορεία της θεατρικής ιστορίας και προσδιορίζουν τη μορφή που πήρε το θεατρικό φαινόμενο από τον 19ο αιώνα έως τις μέρες μας. Παράλληλα, θα εξετάσουμε πώς το ιστορικό περιβάλλον μέσα στο οποίο γεννήθηκαν αυτά τα θεατρικά έργα επηρεάζει και διεισδύει στο περιεχόμενό τους.

Στείλτε sms γράφοντας ΒΗΜΑFM (κενό) ΟΝΟΜΑ και αποστείλετε στο 54010{{{ moto }}}

Με τον Σάββα Κυριακίδη, Θεατρολόγο-Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Λίγα λόγια για την Πύρνα:

Η ΠΥΡΝΑ (www.pyrna.gr) είναι μη κερδοσκοπική πολιτιστική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2000, με σκοπό την οργάνωση και την υποστήριξη ποιοτικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων και επιμορφωτικών προγραμμάτων για ενήλικες και για παιδιά.

Η ΠΥΡΝΑ εδρεύει στην Κηφισιά, σε ένα ζεστό, φιλόξενο και φροντισμένο χώρο που προσφέρει στέγη στα ενδιαφέροντα μεγάλου αριθμού πολιτών. Οργανώνει διαλέξεις, εργαστήρια, σεμινάρια, προβολές, ξεναγήσεις και ταξίδια. Αντλεί θέματα από το χώρο της ιστορίας, της φιλοσοφίας, της τέχνης, των επιστημών, της ψυχολογίας, της επικαιρότητας αλλά και της καθημερινής ζωής.

Στείλτε sms γράφοντας ΒΗΜΑFM (κενό) ΟΝΟΜΑ και αποστείλετε στο 54010

Το παιδικό πρόγραμμα της ΠΥΡΝΑΣ απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-12 ετών και περιλαμβάνει μουσικοχορευτικό και θεατρικό παιχνίδι, εργαστήρι ζωγραφικής, λέσχη ανάγνωσης, επιλεγμένες παιδικές παραστάσεις, εξορμήσεις στη φύση, εκπαιδευτικές επισκέψεις σε μουσεία, ταξίδια για οικογένειες κ.α.

Πέμπτες 3,10,17 Μαΐου, Ώρα: 18.30-20.30

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk