Δημήτρης Παπαδημούλης: «Το χειρότερο σενάριο θα ήταν να ψήφιζαν οι Έλληνες τους συνεταίρους του μνημονίου»

Την Τετάρτη 2/5/2012 ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β Αθήνας μίλησε στην εκπομπή της Έλενας Λάσκαρη και Αργύρη Παπαστάθη (καθημερινά 12.00-13.00) για το αποτέλεσμα των εκλογών

Ποιό είναι το χειρότερο σενάριο{{{ moto }}}

Το χειρότερο σενάριο θα ήταν να ψήφιζαν οι Έλληνες με 50% και μία ψήφο τους συνεταίρους του μνημονίου, τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Γιατί την επομένη, μάλλον από το ίδιο βράδυ, θα έβγαιναν οι κυβερνητικοί συνέταιροι και θα έλεγαν «ο λαός ψήφισε μνημόνιο» κι, επομένως, θα προωθούσαν, ακόμα πιο σκληρά , αυτά που έχουν δεσμευτεί και συνυπογράψει.

Ποιός είναι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ

Νομίζω ότι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι, σε αυτές τις εκλογές, δίπλα στη θεαματική συρρίκνωση του αθροίσματος Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, που νομίζω ότι θα επιβεβαιωθεί, να υπάρξει μία ισχυρή αντιμνημονιακή πλειοψηφία με προοδευτικό αριστερό χρώμα και με εντολή για ενότητα, συσπείρωση και νέα πλειοψηφία.

Πιστεύω ότι ένας από τους λόγους που καθημερινά διαπιστώνω, σε όλες τις γειτονιές της Β’ Αθήνας, ένα εντεινόμενο ανοδικό ρεύμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, είναι γιατί ψηφίζοντας κανείς ΣΥΡΙΖΑ δίνει μια τριπλή εντολή: Εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής του μνημονίου, υπέρ της συνεργασίας των δυνάμεων της ευρύτερης Αριστεράς και Οικολογίας και για μια νέα κυβερνητική πλειοψηφία. Γιατί δεν είναι γραμμένο στις μαρμάρινες πλάκες του Μωυσή ότι πρέπει να κυβερνούν αυτόν τον τόπο εσαεί η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.{{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Για το αποτέλεσμα των εκλογών

Δίνει δυνατότητες μεγαλύτερες να πάρει το bonus των 50 εδρών ο κ Σαμαράς, αλλά αυτό δεν είναι δεδομένο, οι πολίτες θα ψηφίσουν. Στη Β’ της Αθήνας, και ξέρετε ότι είμαι μετρημένος άνθρωπος και μετριοπαθής, δε θεωρώ καθόλου δεδομένο ότι θα είναι πρώτη δύναμη η Νέα Δημοκρατία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα