Πακιστάν: Αναμένοντας το βίντεο της φρίκης

Εκκληση στα πακιστανικά μέσα ενημέρωσης να μην προβάλλουν υλικό με τη δολοφονία του βρετανού εργαζόμενο στον Ερυθρό Σταυρό Χαλίλ «Κέν» Ντέιλ απηύθυνε η ανθρωπιστική οργάνωση, αφότου οι δολοφόνοι του απείλησαν να το δημοσιεύσουν.

Εκκληση στα πακιστανικά μέσα ενημέρωσης να μην προβάλλουν υλικό με τη δολοφονία του βρετανού εργαζόμενου στον Ερυθρό Σταυρό Χαλίλ «Κέν» Ντέιλ απηύθυνε η ανθρωπιστική οργάνωση, αφότου οι δολοφόνοι του απείλησαν να το δημοσιεύσουν.

Ο επικεφαλής του προγράμματος υγείας του Ερυθρού Σταυρού στην περιοχή είχε απαχθεί τον Ιανουάριο και έκτοτε είχε καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την απελευθέρωσή του, τελικά όμως εις μάτην. Πάνω στο πτώμα του βρέθηκε σημείωμα που έγραφε ότι του έκοψαν τον λαιμό επειδή δεν πληρώθηκαν τα λύτρα και ότι θα δημοσιεύονταν το σχετικό βίντεο.

Οι προσπάθειες να επαναπατριστεί η σορός του 60χρονου, η οποία βρέθηκε στην πόλη Κέτα, την πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλουχιστάν, όπου τον τελευταίο καιρό σημειώνεται κύμα απαγωγών και φυλετικής βίας, συνεχίζονται.
Παρότι όμως ότι οι απαγωγές δεν αποτελούν διόλου ασυνήθιστο φαινόμενο, το γεγονός έχει δημιουργήσει αμφιβολίες για τον τρόπο δράση των μη κυβερνητικών οργανώσεων στην περιοχή. «Οφείλουμε να ξανασκεφτούμε τις διαδικασίες ασφαλείας που ακολουθούμε, τις κινήσεις μας, καθώς και το κατά πόσον μπορούμε να επιχειρούμε με διεθνές προσωπικό στο Μπαλουχιστάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ανθρωπιστικού Φόρουμ του Πακιστάν.
Η απαγωγή και η δολοφονία του Ντέιλ κρίνεται ιδιαιτέρως ανησυχητική διότι η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού έχει εξαιρετικά καλές επιδόσεις όσον αφορά την επιτυχή λειτουργία της σε ορισμένα από τα πλέον επικίνδυνα μέρη του κόσμου, δημιουργώντας καλές εργασιακές σχέσεις με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.
Μέχρι τώρα πολλά μέλη της οργάνωσης έχουν απαχθεί, σε αρκετά μέρη όπου διεξάγονται συγκρούσεις, όμως ο Ντέιλ ήταν ο πρώτος ο οποίος παρά τις επίπονες και διαρκείας διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς του, δεν κατάφερε να επιστρέψει ζωντανός.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk