Το μεγάλο μας έλλειμμα

Ο κατάλογος των δεσμεύσεων και των υποχρεώσεων που πηγάζουν από το συμφωνηθέν με τους εταίρους και τους δανειστές δεύτερο μνημόνιο είναι μακρύς, σχεδόν ατελείωτος για το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές της προσεχούς Κυριακής θα είναι υποχρεωμένη μέχρι τα τέλη Ιουνίου να «τρέξει» με ταχύτατους ρυθμούς, αν θέλει πραγματικά να διατηρήσει ζωντανή την επαφή με το θηριώδες πρόγραμμα εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας και συνολικά του ελληνικού κράτους. Και αυτό γιατί είναι αποτέλεσμα συμφωνιών και δεσμεύσεων που η Ελληνική Δημοκρατία έχει αναλάβει

Το μεγάλο μας έλλειμμα | tovima.gr

Ο κατάλογος των δεσμεύσεων και των υποχρεώσεων που πηγάζουν από το συμφωνηθέν με τους εταίρους και τους δανειστές δεύτερο μνημόνιο είναι μακρύς, σχεδόν ατελείωτος για το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές της προσεχούς Κυριακής θα είναι υποχρεωμένη μέχρι τα τέλη Ιουνίου να «τρέξει» με ταχύτατους ρυθμούς, αν θέλει πραγματικά να διατηρήσει ζωντανή την επαφή με το θηριώδες πρόγραμμα εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας και συνολικά του ελληνικού κράτους. Και αυτό γιατί είναι αποτέλεσμα συμφωνιών και δεσμεύσεων που η Ελληνική Δημοκρατία έχει αναλάβει.

Αν η νέα κυβέρνηση αρνηθεί την τήρηση των συμφωνηθέντων, θα πρέπει να είναι έτοιμη να αναλάβει και την ευθύνη.

Το δυστύχημα είναι ότι κατά την προεκλογική περίοδο ουσιαστική συζήτηση επ’ αυτών δεν έγινε. Γενικές ήταν οι αναφορές και εύκολα συνθήματα ακούσθηκαν από τους περισσότερους, παρά οτιδήποτε άλλο. Ολα αυτά περί επαναδιαπραγμάτευσης ή ανατροπής του μνημονίου μοιάζουν με ευχολόγια, δεν στέκουν και τέλος πάντως δεν πρόκειται να αναιρεθούν επειδή έτσι φαντάζεται ο ένας και έτσι αναμένει ο άλλος.

Καλώς ή κακώς, η επόμενη μέρα θα απαιτήσει δράση και προσπάθεια οργανωμένη. Αλήθεια, γι’ αυτή την προσπάθεια πότε θα μιλήσουμε; Αυτό ίσως είναι και το μέγα έλλειμμα της ελληνικής πολιτικής, η οποία ως συνήθως υπεκφεύγει και περί άλλων τυρβάζει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk