Κορυφαίοι Γερμανοί Tour Operators στην Αθήνα

Κορυφαίοι Tour Operators της Γερμανίας θα συμμετέχουν στο ετήσιο workshop ενός από τους μεγαλύτερους τουριστικούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς της Ευρώπης, του FVW, που πραγματοποιείται στην Αθήνα στις 4 Μαΐου, με συνδιοργανωτή το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος (ΞΕΕ) και την αρωγή του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Κορυφαίοι Tour Operators της Γερμανίας θα συμμετέχουν στο ετήσιο workshop ενός από τους μεγαλύτερους τουριστικούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς της Ευρώπης, του FVW, που πραγματοποιείται στην Αθήνα στις 4 Μαΐου, με συνδιοργανωτή το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος (ΞΕΕ) και την αρωγή του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).
Η πραγματοποίηση του workshop στην Αθήνα, πέρα από μία κίνηση στήριξης από τους γερμανούς Tour Operators, φιλοδοξεί να στείλει μήνυμα στους προσκεκλημένους επαγγελματίες του τουρισμού, αλλά και στους εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες του FVW, ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ένας εξαιρετικά ελκυστικός τουριστικός προορισμός.

Παράλληλα η συγκεκριμένη διοργάνωση εντάσσεται σε σχέδιο δράσης του ΞΕΕ άμεσης απόδοσης, που επικεντρώνεται στις αγορές που παρουσιάζουν σημαντική υστέρηση στις κρατήσεις, όπως η γερμανική. Στο workshop, γερμανοί tour operators και διοργανωτές συνεδρίων, θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν μαζί με τους έλληνες ξενοδόχους και εκπροσώπους τουριστικών φορέων στρατηγικές ενίσχυσης της τουριστικής ζήτησης από τη Γερμανία τόσο συνολικά για το ελληνικό τουριστικό προϊόν όσο και για τις εξειδικευμένες τουριστικές αγορές. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες Γερμανοί σύνεδροι θα περιηγηθούν στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ θα ακολουθήσει επίσκεψη στην Πελοπόννησο, ώστε να γνωρίσουν νέες τουριστικές και πολιτιστικές υποδομές.

Μέτρα αποκατάστασης της ευνομίας στο κέντρο της Αθήνας
Την ίδια ώρα το ΞΕΕ χαιρετίζει τις προσπάθειες αποκατάστασης της τουριστικής λειτουργίας στο κέντρο της πόλης, στις οποίες εντάσσεται η λειτουργία του πρώτου κέντρου φιλοξενίας παράνομων μεταναστών. Η αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης με τη δημιουργία κέντρων υποδοχής μεταναστών, που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων, η γρήγορη εξέταση και διεκπεραίωση των αιτημάτων ασύλου και η συστηματική αστυνόμευση του κέντρου της πόλης σε 24ωρη βάση, είναι απαραίτητες ενέργειες που η πολιτεία επιβάλλεται να επιταχύνει, όπως τονίζεται, ώστε να αποσυμφορηθεί το κέντρο της πόλης.

Ταυτόχρονα εκφράζει την ελπίδα ότι τα μέτρα που λαμβάνονται, έστω και καθυστερημένα, για τη διαχείριση του διογκωμένου παράνομου μεταναστευτικού ρεύματος προς τη χώρα, θα συνεχιστούν με τον ίδιο ζήλο από όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Απουσία τουρισμού από τον πολιτικό σχεδιασμό των κομμάτων
Την απουσία του τουρισμού από τον πολιτικό σχεδιασμό των κομμάτων, τονίζει σε άρθρο του ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Γ. Τσακίρης. «Οι επικείμενες εκλογές θα δώσουν στη χώρα μια νέα κυβέρνηση και ίσως ένα νέο σχήμα διακυβέρνησής της. Για πρώτη φορά διαφαίνεται η πιθανότητα συμμετοχής στη νέα βουλή πολλών κομμάτων, που θα εκπροσωπούν όλο το πολιτικο-ιδεολογικό φάσμα και ίσως κάποια εξ αυτών συνεργαστούν με άλλα στη διακυβέρνηση της χώρας», αναφέρει μεταξύ άλλων, ενώ προσθέτει ότι «παρόλο που η «ανάπτυξη» της οικονομίας αποτελεί τον κοινό στόχο όλων των κομματικών σχηματισμών που συμμετέχουν στις εκλογές, είναι απορίας άξιο, πόσο λίγο έχει απασχολήσει ο τουρισμός, προγραμματικά, τα επιτελεία πολιτικού σχεδιασμού των κομμάτων, με αποτέλεσμα να απουσιάζουν, πλην ολίγων εξαιρέσεων, οι τοποθετήσεις αναφορικά με την τουριστική τους πολιτική την επόμενη μέρα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk