Μάξιμος Χαρακόπουλος: «Αν υπάρχουν ευθύνες για την οικονομική κρίση θα ζητήσουμε Ειδικό Δικαστήριο Θα πάμε και σε δεύτερες εκλογές αν δεν υπάρξει κυβέρνηση αυτοδυναμίας»

Την Τρίτη 1/5/2012 ο υποψήφιος Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στην εκπομπή των Γιώργου Παπαχρήστου και Άρη Ραβανού (καθημερινά 11.00-12.00) για τα αίτια που οδήγησαν στο μνημόνιο και την επόμενη μέρα των εκλογών

Για το διακύβευμα των εκλογών{{{ moto }}}

Ζητούμε ισχυρή εντολή γιατί η χώρα πραγματικά βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη περίσταση και χρειάζεται μια κυβέρνηση με συνοχή και συγκεκριμένο πρόγραμμα και μια πολιτική βούληση έτσι ώστε να μπορέσει να βγάλει την πατρίδα μας από αυτή τη δύσκολη περίσταση στην οποία βρίσκεται, να μπορέσει να διαπραγματευτεί με τους εταίρους ένα άλλο αναπτυξιακό μοντέλο.

Για τις ευθύνες περί μνημονίου

Ευθύνες, προφανώς, πρέπει να αποδοθούν και νομίζω ότι είναι παλλαϊκό αίτημα. Η χώρα βρίσκεται σε μια περιδίνηση, οικογένειες έχουν καταστραφεί, άνθρωποι αυτοκτονούν, δεν μπορεί, λοιπόν, να μην αναζητηθούν ευθύνες για το πώς φούσκωσε το έλλειμμα και η χώρα μπήκε σε αυτή την περιδίνηση. Για το πώς φούσκωσε το έλλειμμα, νομίζω ότι όλο και περισσότεροι μιλούν και πληροφορούμαστε.

Αν αποδεχθούν ευθύνες, να κουκουλωθεί η υπόθεση; Ο κόσμος ζητά περισσότερο φως. Η χώρα έφτασε σε αυτή την περιπέτεια, προφανώς, γιατί κάποιοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Αν υπάρχουν ευθύνες, να αποδοθούν. Δεν περιορίζω τις ευθύνες σε μία παράταξη, αλλά νομίζω ότι σήμερα όλοι είμαστε περισσότερο σοφοί με την εμπειρία του λάθους, της επιλογής που έγινε στις εκλογές του 2009 για το πώς η χώρα βρέθηκε σε αυτή την περιδίνηση. {{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Για την αυτοδυναμία και το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης

Εμείς ζητούμε ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι την επομένη δεν θα επιδιώξουμε εθνική συνεννόηση σε μείζονα και σοβαρά θέματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Το σημαντικότερο είναι να υπάρξει μια ισχυρή κυβέρνηση η οποία θα λάβει αποφάσεις. Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να σπαταλά χρόνο σε παζαρέματα και διαβουλεύσεις.

Για το ενδεχόμενο επαναλαμβανόμενων εκλογών
Το ζητούμενο δεν είναι αν εμείς επιθυμούμε ή όχι και πάλι εκλογές αλλά αν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση. Αν υπάρξει ακυβερνησία, προφανώς, θα υπάρξει και δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, προκειμένου να βγει η χώρα από την ακυβερνησία.


Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα