Δημήτρης Ρέππας: «Το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη αξιόπιστη πολιτική λύση»

Την Τρίτη 1/5/2012 ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης μίλησε στην εκπομπή των Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλου (καθημερινά 10.00-11.00) για το λόγο που πρέπει κάποιος να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ

Γιατί να ψηφίσει κάποιος ΠΑΣΟΚ{{{ moto }}}

Εγώ λέω ότι αν έπρεπε μία φορά να ψηφίσει κανείς στη ζωή του ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε τώρα να το κάνει. Γιατί το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε να διαχειριστεί την οικονομία μιας χώρας που ήταν ουσιαστικά χρεοκοπημένη. Το 2009, θα μπορούσαμε να ξανάπαμε σε εκλογές όταν αντιληφθήκαμε το μέγεθος του προβλήματος, εκτιμήσαμε όμως, ότι αυτό θα ήταν εξαιρετικά επιζήμιο για τη χώρα. Θα χάναμε πολύτιμο χρόνο, η χώρα θα είχε εκτεθεί ακόμα περισσότερο στις αγορές και στον διεθνή παράγοντα, με συνέπεια να γίνει πιο δυσχερής η προσπάθεια όποιας ελληνικής κυβέρνησης, στη συνέχεια, για την ανάκαμψη της χώρας. Είμαστε η κυβέρνηση που πληρώνει σε μεγάλο βαθμό τα λάθη των άλλων, της αμαρτίες της προηγούμενης κυβέρνησης.

Το 2009, το πρωτογενές δημόσιο έλλειμμα έφτανε τα 24 δισεκατομμύρια ευρώ, έλλειμμα που δημιουργήθηκε μέσα στο 2009, παρακαλώ. Σήμερα είμαστε περίπου στα 2 δισεκατομμύρια, είναι μια προσαρμογή 22 δισεκατομμυρίων. Αυτή η προσαρμογή, βεβαίως, επιτεύχθηκε με πόρους που αντλήθηκαν, κυρίως από μισθωτούς και συνταξιούχους, με ένα τρόπο συχνά άδικο και ανορθολογικό. Να το δεχθώ. Έχουμε, όμως, ένα αποτέλεσμα που σταθεροποιεί δημοσιονομικά τη χώρα, πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα για την πολιτική σταθεροποίηση της χώρας και το ΠΑΣΟΚ εδώ προβάλλει ως η πιο αξιόπιστη δύναμη. Ανεγνώρισε τα λάθη του, δεν ωραιοποίησε την κατάσταση.

Τρίτον, έχει συγκεκριμένη πρόταση, με το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που ανέπτυξε ο Βαγγέλης Βενιζέλος το προηγούμενο Σάββατο, για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την ολοκλήρωση αυτής της παρένθεσης του μνημονίου. Τέταρτον, είναι η παράταξη εκείνη η οποία θέτει εθνικά προτάγματα όταν όλοι οι άλλοι θέτουν κομματικά προτάγματα. Μιλάμε στο όνομα μιας συμμαχίας, μιας κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης, που θα είναι κυβέρνηση προοδευτικών μεταρρυθμίσεων με πολιτική αλληλεγγύης. {{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Άρα, λοιπόν, αντί ο καθένας να διεκδικεί ψήφους για τον εαυτό του, για το κόμμα του, καλό είναι ο ελληνικός λαός, που έχει, ίσως σε μεγάλο βαθμό, αυτή την πικρή γεύση αυτής της διετίας, να έχει κριτήριο αίσθησης ευθύνης για αυτό που πρέπει να ξημερώσει από την επόμενη μέρα. Η Ελλάδα δεν τελειώνει την Κυριακή 6 Μαΐου. Στις 6 Μαΐου αρχίζει μια νέα περίοδος. Η επόμενη μέρα-γιατί η Ελλάδα θα υπάρχει και τη Δευτέρα και την Τρίτη και την Τετάρτη- μας καλεί να έχουμε μια χώρα που θα έχει σταθερή κυβέρνηση για να έχει και η χώρα σταθεροποίηση και προοπτική. Το ΠΑΣΟΚ είναι πιο αξιόπιστο για να τα διασφαλίσει αυτά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα