Ντ. Μπακογιάννη: Ναι σε κυβέρνηση συνεργασίας, όχι σε νέες εκλογές

«Καμπανάκι» για το ενδεχόμενο νέων εκλογών από τη Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία παραχωρεί διακαναλική συνέντευξη Τύπου.

Υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας με ευρωπαϊκό προσανατολισμό την επομένη των εκλογών και κατά μιας νέας εκλογικής αναμέτρησης σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας τάχθηκε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κυρία Ντόρα Μπακογιάννη στη διακαναλική συνέντευξη Tύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα στο Ζάππειο.

Παράλληλα, αφού εμφανίστηκε με περισσή σιγουριά για την είσοδο του κόμματός της στη Βουλή, ξεκαθάρισε ότι το ζήτημα δεν είναι ποιος θα είναι πρωθυπουργός ενώ σημείωσε πως τα πρόσωπα δεν παίζουν κανένα ρόλο, αλλά χρειάζεται να υπάρξει συμφωνία για το περιεχόμενο της πολιτικής που πρέπει να εφαρμοσθεί.

Απαντώντας σε ερώτηση του Βήματος, η ίδια τόνισε πως οι κκ. Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος, τους οποίους επέκρινε σκληρά, έχουν υπογράψει και έχουν δεσμευθεί πως θα τηρηθούν όσα προβλέπονται από το μνημόνιο.

Στη συνέχεια διευκρίνισε πως μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα μπορεί να γίνουν κινήσεις να αλλάξουν πολλά, ενώ υπεραμύνθηκε και των προτάσεών της, ώστε να υπάρξει ένα ευρωπαϊκό αναπτυξιακό σχέδιο στην ΕΕ. (σ.σ: αντίστοιχο του σχεδίου Μάρσαλ) και συμπλήρωσε πως υπάρχει δυνατότητα να συζητήσουμε για ορισμένους τομείς, όπως η μείωση της φορολογίας.

Για την κυρία Μπακογιάννη το βασικό ερώτημα που τίθεται είναι τι θα γίνει την επομένη των εκλογών και αυτό, είναι κατ’ αυτήν το διακύβευμα των εκλογών. «Ο τόπος χρειάζεται ευρύτερες συμμαχίες και συνεργασίες. Πρέπει να τα βρούμε. Με βάση συγκεκριμένες προγραμματικές δεσμεύσεις» είπε με έμφαση.

Με ιδιαίτερη ένταση, υπογράμμισε πως οι πολίτες δεν επιθυμούν αυτοδύναμη κυβέρνηση και ως εκ τούτου, και αναλόγως το αποτέλεσμα των εκλογών, η κυρία Μπακογιάννη είπε «θα δούμε ποιας μορφής κυβέρνηση μπορεί να σχηματιστεί και με ποιον πρωθυπουργό».

Υπερασπίστηκε τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και των μεγάλων αλλαγών στο κράτος, λέγοντας ότι αυτός μπορεί να μας… βγάλει στο ξέφωτο και τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ των αποκρατικοποιήσεων όλων των επιχειρήσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και των αποχωρήσεων από το δημόσιο με αξιολόγηση.\

Μάλιστα, εμφανίστηκε ουσιαστικά ως υπερασπιστής των απολυμένων του ιδιωτικού τομέα, λέγοντας ότι υπάρχουν περίπου ένα εκατ. άνεργοι και δεν έχει ανοίξει μύτη, και τάχθηκε υπέρ της φορολόγησης και της εκκλησιαστικής περιουσίας.

«Κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα του κράτους πρέπει να περάσει στον ιδιωτικό τομέα και όλοι οι υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα έτσι θα περάσουν στον ιδιωτικό τομέα» είπε χαρακτηριστικά και επέμεινε ιδιαίτερα στον ΟΠΑΠ, σημειώνοντας ότι κάποιοι δεν επιθυμούν την ιδιωτικοποίησή του, διότι «θέλουν να συνεχίσουν κομματικά παιχνίδια».

Ασκησε σκληρή κριτική σε όλα τα κόμματα για την καταστροφική τους συμπεριφορά, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο περιέγραψε ως την πιο οπισθοδρομική πολιτική δύναμη.

Για την κυρία Μπακογιάννη, η Δημοκρατική Συμμαχία λειτουργεί ως αντίβαρο λογικής σε ένα περιβάλλον, στο οποίο αυξάνεται ο ακραίος λαϊκισμός, ενώ απέρριψε το ενδεχόμενο επιστροφής της στη ΝΔ, τονίζοντας πως το κόμμα της «είναι εδώ για να μείνει».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk