Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο -28 Απριλίου- η δεύτερη τελετή απονομής των Comedy Awards -η οποία θα μεταδοθεί στις 6 Μαϊου- με πλήθος λαμπερών σταρ να δίνει το παρών.

Να σημειώσουμε ότι τα εν λόγω βραβεία απονέμονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε κωμικές τηλεοπτικές σειρές, ταινίες αλλά και ηθοποιούς, σκηνοθέτες και σεναριογράφους.

Αυτή τη φορά έγινε ειδική μνεία στον θρυλικό κωμικό Ντον Ρικλς με τον οικοδεσπότη του «The Daily Show’s» Τζον Στιούαρτ να του παραδίδει το τιμητικό βραβείο «Johnny Carson».

Πρόσωπο της βραδιάς ήταν και ο Ρόμπιν Γουίλιαμς, ο οποίος απέσπασε το «Stand-Up Icon Award» ως αναγνώριση της σπουδαίας καριέρας του στην κωμωδία.

Από τους μεγάλους νικητές της 2ης τελετής απονομής των Comedy Awards ήταν η ταινία «Bridesmaids», η οποία απέσπασε τα βραβεία «Βest comedy film» και «Βest comedy screenplay», ενώ χάρισε τους τίτλους «Βest director» και «Βest actress» στους Πολ Φεγκ και Μελίσσα Μακάρθι, αντίστοιχα.

Όσον αφορά στις ταινίες, το βραβείο «Best Actor» κέρδισε ο Ζεν Ντουζαρτίν για τον ρόλο του στο «The Artist», ενώ τον τίτλο της «Best Animated Comedy» κατέκτησε το «Rango».

Στην κατηγορία τηλεόραση το βραβείο «Best Comedy Series» πήρε το «Parks and Recreation», ενώ «Best Animated Comedy Series» αναδείχθηκε το «Archer» και «Best Late Night Comedy Series» το «The Daily Show» με τον Τζον Στιούαρτ.

Οι ηθοποιοί Τάι Μπούλερ και Εϊμι Πόλερ πήραν τα βραβεία καλύτερης ανδρικής και γυναικείας ερμηνείας σε τηλεοπτικές σειρές αντίστοιχα, ενώ η ελληνικής καταγωγής Τίνα Φέι παρέλαβε το «TV Comedy Writing Award» για το σόου «30 Rock».

Ανάμεσα στους λαμπερούς προσκεκλημένους της εκδήλωσης ήταν και οι ηθοποιοί Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζιμ Κάρεϊ, Ελίσα Καθμπερτ κ.α.