Εγκαταστάσεις, γλυπτά, ειδώλια, στένσιλ ζωγραφικά γκράφιτι υπό μορφή σύγχρονων ζωφόρων αλλά και «αόρατα» τέρατα που γίνονται αντιληπτά μέσω της τεχνολογίας, όλα εμπνευσμένα από την πλούσια ελληνική μυθολογία και σχεδιασμένα σε έναν νέο-μελανόμορφο ρυθμό.

Αυτά είναι τα «Ελληνικά τέρατα» της Beetroot Design Group, το γραφείο οπτικής επικοινωνίας από τη Θεσσαλονίκη, που απέσπασε την υψηλότερη διάκριση στο χώρο του επικοινωνιακού design παγκοσμίως (red dotCommunication Design Award – Agency of the Year).

Στο πλαίσιο της βράβευσης, οι άνθρωποι της Red Dot ζήτησαν από τα «Παντζάρια» να κάνουν μια έκθεση. Κάπως έτσι γεννήθηκαν τα «The Greek Monsters», γλυπτά, ειδώλια και στένσιλ γκραφίτι που σε επιμέλεια και σχεδιασμό Πάρη Μέξη επιχειρούν ένα λεπτό πολιτικό σχόλιο: μήπως τελικά η Ελλάδα δεν είναι το τέρας της Ευρώπης;

Από τις 27 Απριλίου έως τις 29 Ιουλίου, το Μουσείο Μπενάκη θα φιλοξενήσει την έκθεση «The Greek Monsters by Beetroot» στο Κτίριο της οδού Πειραιώς, από τις 27 Απριλίου έως τις 29 Ιουλίου του 2012, μια έκθεση η οποία ύστερα από την επιτυχία της σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Beetroot Design Group βραβεύτηκε για το «σταθερά υψηλό επίπεδο» του συνόλου του έργου της, με το red dot Communication Design Award – Agency of the Year για το 2011, μια από τις σημαντικότερες διακρίσεις στο επικοινωνιακό design διεθνώς.

Φωτογραφίες: Χάρης Ακριβιάδης