Να συναντηθούμε με την ανανεωτική Αριστερά

Συμμερίζεστε τη λογική «κακό πρώτο μνημόνιο – καλό δεύτερο» την οποία φαίνεται να ασπάζεται το κόμμα σας;

«Οι ταμπέλες θολώνουν την ουσία. Ως εκ τούτου δεν μπορούμε να τα διαχωρίσουμε. Το θέμα είναι να δούμε τι έγινε στο μεσοδιάστημα πρώτου και δεύτερου μνημονίου καθώς υπήρξαν ελλιπής διαπραγμάτευση, λανθασμένοι χειρισμοί και επιλογές, ατολμία, αναποτελεσματικές μέθοδοι και συγκεχυμένα χρονοδιαγράμματα. Aυτό που προέχει τώρα είναι ένα εθνικό μνημόνιο για την κοινωνία και την ανάπτυξη, με αξιοποίηση των όποιων θετικών έχουμε ως τώρα».

Στη Β’ Αθηνών, όπου πολιτεύεστε, συγκεντρώνονται πληθυσμοί που έχουν πληγεί από την κρίση. Τι περιθώρια αισιοδοξίας και αξιοπιστίας αφήνει στο ΠαΣοΚ η έκδηλη οργή των πολιτών;
«Η Β’ Αθηνών είναι δείκτης των έντονων κοινωνικών ανισοτήτων, των μεγάλων εισοδηματικών διαφορών, της πρωτοφανούς ανεργίας. Αυτό που προέχει είναι να επιδείξουμε σοβαρότητα καθώς η επερχόμενη εκλογή είναι κρίσιμη. Να μετατρέψουμε τον θυμό και την οργή σε ελπίδα για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας».

Ασχοληθήκατε με το μεταναστευτικό. Τι θα μπορούσε να γίνει και δεν έγινε επί των ημερών σας;
«Κατ’ αρχάς ως υφυπουργός Εργασίας είχα αρμοδιότητα μόνο για τους νόμιμους μετανάστες. Πήραμε αποφάσεις που έδιναν λύσεις σε χρόνια προβλήματα, ειδικά για τη μαύρη εργασία αλλοδαπών. Αν κάτι έμεινε πίσω και δεν προχώρησε ήταν η ανάγκη να εξαλείψουμε την αλληλεπικάλυψη αρμοδιοτήτων. Το πρόβλημα των παράνομων μεταναστών είναι ένα ξεχωριστό ζήτημα. Τα βήματα που γίνονται αυτή την περίοδο, με πρώτο και καίριο τη δημιουργία κέντρων υποδοχής, είναι πολύ σημαντικά».

Ποιος είναι ο εκλογικός πήχης για το ΠαΣοΚ;
«Η διαμόρφωση ισχυρής προοδευτικής κυβέρνησης και ασφαλούς κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που θα βάλει φρένο στη μετάσταση του λαϊκισμού και της Ακροδεξιάς στη χώρα. Ο πήχης που έχουμε θέσει συνδέεται με τη δυνατότητα του κόμματός μας να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο ως κεντρικός εταίρος στις μετεκλογικές εξελίξεις. Εκεί μπορούμε να συναντηθούμε μαζί με δυνάμεις από την ανανεωτική Αριστερά, τους Οικολόγους, αλλά και όσους από τον χώρο της Κεντροδεξιάς δεν «μασάνε» από τον παλαιοκομματισμό που επιδεικνύει τελευταία η ηγεσία της ΝΔ».

Σας προβληματίζει η παρουσία τόσων υπουργών στην περιφέρεια όπου πολιτεύεστε;
«Προβληματίζομαι και νοιάζομαι για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Β’ Αθηνών. Κόντρα στους επαγγελματίες της κενής ρητορείας, παλεύω μαζί με όλους όσοι έμαθαν στη ζωή να δουλεύουν, να δημιουργούν και να απολαμβάνουν αποτελέσματα».

Αν οι πολίτες σάς στείλουν στη Βουλή, είστε έτοιμη να ψηφίσετε νέες περικοπές;
«Είναι αδιαπραγμάτευτη απόφασή μου η προστασία και η στήριξη των χαμηλόμισθων και συνταξιούχων. Είμαι έτοιμη να συμβάλω στην προώθηση των μεγάλων αλλαγών, των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η χώρα και η οικονομία».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk